Hírek

2016.08.23. 17:40

Strandteszt - Békés plázs a kis öbölben

Balatonfűzfő - A település kisebbik strandja igazi családi plázs, gyermekpancsolóval és sportolási lehetőségekkel.

Marton Attila

A strandot autóval könnyen megközelíthetjük a 71-es útról lekanyarodva, és biciklivel sem okozhat problémát senkinek az odajutás, hiszen a strandtól indul a közelmúltban átadott Panoráma sétány, és a közelben halad el a balatoni bringakörút is. Busszal vagy vonattal már némileg problémásabb a strand megközelítése. Ha autóval érkezünk, a strand előtti árnyas, bár murvás területen ingyen parkolhatunk, csúcsidőszakban azonban számítsunk rá, hogy csak a távolabb eső kisebb utcákban találunk helyet. A mozgáskorlátozott vendégek a bejárat közelében parkolhatnak.

A balatoni strandokat minősítő Kék hullám zászló program két csillaggal minősítette a tobruki fürdőhely szolgáltatásait. A belépők árára nem lehet panasz, a felnőtteké ötszáz forintba, a gyerekeké és a nyugdíjasoké háromszáz forintba kerül. Délután négy órától olcsóbb a jegy, emellett tizenegy alkalomra szóló bérletet vagy családi jegyet vásárolhatunk, ami kedvezményes belépést biztosít. A bejárat után színpompás virágok várják a látogatókat, és a strand méretéhez képest több büfé kínálatából is választhatnak a strandolók. A szokásosnak mondható ételek - hamburger, gyros, hot-dog - mellett többféle készétel is kapható, és amennyiben mexikói ízekre vágyunk, tortillát is ehetünk. A fű szép állapotú, ám sajnos több helyen vakondtúrások csúfítják el a pázsitot. A strandon reggeltől kora estig vízi mentő és elsősegélynyújtó teljesít szolgálatot. A fürdőhelyen számos sportolási lehetőség közül választhatunk: a strandröplabda- és strandlábteniszpályák mellett több pingpongasztal is található itt, a bejárat előtt strandfocipálya is van.

A tobruki igazi családias hangulatú strand, ahol számos sportolási lehetőség közül választhatunk: strandröplabda- és strandlábteniszpályákon is kipróbálhatjuk ügyességünket, és pingpongozni is lehet
Fotó: Stiger Ádám

Vízibiciklit és egyszemélyes kenut, valamint napágyat lehet bérelni. A szolgáltatások közül kiemelendő a manikűr és pedikűr, valamint a masszázs. Az értékmegőrzőt a strandcikkárus üzemelteti, a mosdóknál pelenkázót alakítottak ki, mondta el Molnár Szilárd pénztáros.

A strandnak egyedi hangulatot kölcsönöz, hogy a Fűzfői-öbölben található, a meglehetősen rövid partszakaszt kétoldalt nádas szegélyzi. A település nevéhez méltón fűzfák adnak árnyékot a parton. A partszakasz szélén sekély gyermekpancsolót alakítottak ki, emellett a parton is többféle játék közül választhatnak a gyerekek. Csúszda, mászóka, homokozó egyaránt van.

A mosdó, amely a mozgáskorlátozott vendégek számára is rendelkezésre áll, tiszta. A meder átlagosnak mondható, nem túl iszapos.

A sportolási lehetőségek és a gyerekeknek kialakított játékok és a pancsoló mellett a strand további erőssége, hogy számos program szórakoztatta a fürdőzőket nyáron. A szezon elején a hagyományos Cseberei juniális egész napos műsorát később országosan ismert fellépők bemutatkozása követte. A közelmúltban Varga Miklós énekes adott koncertet, de szerveztek latin napot gyerekprogrammal és játszóházzal, ugrálóvár is várta a gyerekeket, és idén először strandmozit indítottak. A Tobrukért Baráti Társaság és a Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület jóvoltából több filmet is levetítettek.

Címkék#strandteszt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!