Hírek

2016.09.06. 19:09

Bátor harcosok a Bakonyban

Veszprém – Brave Warrior 2016, azaz Bátor Harcos megnevezéssel újabb nemzetközi hadgyakorlat kezdődött a megye lőterein, melyre újabb amerikai katonák és harcjárművek is érkeztek hazánkba.

Balogh Ákos

A több mint egy hónapig tartó gyakorlatsorozaton az MH 5. Bocskai István Lövészdandár, valamint több nemzet katonái vesznek részt.

A múlt héten megtörtént a magyar katonák és technikai eszközeik átcsoportosítása a Központi Lő- és Gyakorlótérre közúton és vasúton, kedden pedig megérkeztek az első bevagonírozott amerikai Stryker páncélozott szállító harcjárművek egyenesen Németországból, ott tartózkodik ugyanis az Európában Állomásozó Amerikai Hadsereg 2. Cavalry Regimentje, melynek kötelékéből érkeztek a technikai eszközök.


Kedden napközben egyébként a magyar katonák már éleslövészetet is végrehajtottak, morgott a bakonyi táj, a szárazföldi lövészeten kívül pedig magyar Gripen vadászrepülőgép is levegő-föld éleslövészetet hajtott végre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!