Hírek

2017.09.05. 20:25

Szörf hátán szörf - Húsz év után rendezünk ismét világversenyt

BALATONFÜRED A közepesnél gyengébb szélben tartották a kemping előtti vízfelületen a szörf Európa- bajnokság első napjának futamait.

Sági Ági

Kedden éppen akkora szél volt a Balatonnál, hogy a lehetséges négy futamot megtarthattuk - tájékoztatta lapunkat Kruchina Károly, a Magyar Szörf Szövetség alelnöke. Az első futamban egy magyar győzelem is született, Gádorfalvi Áron nyert.

A balatonfüredi szörf Raceboard Európa-bajnoksággal a sportági turizmus komoly lökést kaphat
Fotó: Sági Ági

A kibővített Európa-bajnokságon huszonhárom nemzet több mint 120 sportolója áll rajthoz, hogy az ötnapos verseny futamai után győztest hirdethessenek. Várják a drukkereket a vízpartra, ahol a futamokat közel hozzák az óriási LED-kivetítő segítségével, ahol két szakkomentátor segítségévek élőben követhetőek a futamok.

Videó: Sági Ági

A versenyzők minden reggel 11 órakor rajtolnak a kemping előtti vízfelületről. Az Európa-bajnokságon hazánkat 25 sportoló képviseli, és a versenynek magyar esélyesei is vannak, Gádorfalvi Áron és Cholnoky Sára kihasználják a hazai pálya előnyeit, és akár a dobogóra is állhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!