Hírek

2017.04.11. 19:10

Eredményes évet zártak a polgárőrök Balatonalmádiban

Balatonalmádi - Kétezer óránál is többet voltak szolgálatban a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület tagjai tavaly, hangzott el a szervezet napokban tartott közgyűlésén.

Marton Attila

Balogh Csaba, az egyesület elnöke elmondta, a polgárőrség mintegy húsz fővel működik. A tavalyi évet értékelve kiemelte, kevés bűncselekmény történt a településen, így munkájuk nagy részét a megelőzésre tudták fordítani. A polgárőrség tagjai 2016-ban összesen 2290 óra szolgálatot teljesítettek.

A szervezet kismotorjával több mint kétezer kilométert, biciklikkel 840 kilométert, az egyesület autójával pedig mintegy 5700 kilométert tettek meg a településen, ismertette az adatokat az elnök. Az egyik legnagyobb kihívás a borhét ideje alatti járőrözés és a rendezvény biztosítása volt az egyesületnek, emellett komoly feladatot adott két eltűnt személy felkutatása is, míg decemberben egy hajléktalant mentettek meg a kihűléstől.

A közgyűlésen Gábor István, Győri Dániel és Fazekas Ferenc vehették át az egyesület elismerését, a Szent László-emlékplakettet Fotó: Pesthy Márton

A 2017-es tervekről Balogh Csaba elmondta, a tavalyihoz hasonlóan igyekeznek minél több figyelmet fordítani a megelőzésre, így például az idősek biztonságérzetét javító járőrözésekre. A közgyűlésen a hagyományokhoz híven átadták a szervezet elismeréseit is. A Szent László-emlékplakettet ezúttal két polgárőr és egy rendőr vehette át.

Fazekas Ferencet és Gábor Istvánt, az egyesület tagjait a vörösberényi iskolánál végzett munkájukért, míg Győri Dániel rendőr törzszászlóst a polgárőrséggel folytatott együttműködésért jutalmazták. Az összejövetelen ellenszavazat nélkül elfogadták az elnök tavalyi évről szóló beszámolóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!