Hírek

2016.09.28. 10:38

Balatonakarattya: továbbra is lendületben

Balatonakarattya - A költségvetés féléves értékeléséről beszéltek többek között a képviselők a testületi ülésen Balatonakarattyán szerdán, a hivatalban.

Kovács Erika

Módosították a költségvetést, amelyből kiderült, hogy takarékosan, jól gazdálkodott az önkormányzat az első félévben, emiatt a tartalék terhére az év végén újabb útfelújításokat és karbantartásokat tudnak elvégezni. Terveik szerint 31 millió forintot fordítanak pluszban az eddigieken felül felújításra, többek között az Erdősor és a Hársfa utca  felújítása történik meg.

Tavaly a Batsányi utcát 900 méteren aszfaltozták, és 600 méteren más utakon is végeztek hasonló munkálatokat. A meredek és emiatt esetlegesen balesetveszélyes Salak utca felső részét térköves burkolattal borították körülbelül száz méter hosszan. Idén tavasszal az összes aszfaltos utat kátyúzták, a murvásakat is folyamatosan javították. A Bercsényi lejárón a járdába beépített villanyoszlopokat áthelyeztették. Mindemellett több ivókutat helyeztek el a településen, műfüves sport pályát építettek, megszervezték a házhoz menő szelektív hulladék elszállítást.

Matolcsy Gyöngyi polgármester
Fotó: önkormányzat

Az ülésen elhangzott továbbá, az önkormányzat együttműködik a fürdőegyesülettel, mely idén padokat és hulladéktárolókat helyezett ki a Kisfaludy sétányon, a Nők a Balatonért Egyesület pedig különböző kulturális programjaival színesítette a település életét. A helyi nyugdíjas klub a parkos területek rendbetételénél, illetve  a rendezvényeknél a vendéglátásban segített sokat, a polgárőrség a különféle programok biztosítását és a folyamatos járőrözést végzi a településen.

Döntöttek arról is, hogy indulnak a belügyminisztérium közvilágítási pályázatán, ugyanis semmilyen normatívának nem felel meg a település közvilágítása. Ennek megfelelően korszerűsítik, felújítják a világítást a közterületeken. Terveik szerint év végén, illetve jövő év elején indulhatnak ezek a munkálatok, melyek százmilliós nagyságrendet képviselnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!