Hírek

2017.06.07. 12:14

Helikopterből ugrottak a Balatonba

Balatonakarattya – Helikopterből ugrottak a Balatonba katonai ejtőernyősök a Honvéd Üdülő szezonnyitó rendezvényén.

Balogh Ákos

Látványos földi és légi programokkal várták a katonacsaládokat az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ szezonnyitóján, ahová nagyjából kétezer ember látogatott el. A földi bemutatók mellett, helikopteres bemutatót is láthattak az érdeklődők. Először katonai ejtőernyősök ugrottak a tó vizébe, majd alpinköteles technikával búvárok is a vízbe csúsztak. A parton lélegzetvisszafojtva figyelték a korántsem egyszerű és veszélytelen manővereket, amit a rendőrség és vízimentők motorcsónakjai biztosítottak. A programelem különlegességét a látványon túl ritkasága jelentette, ugyanis az ilyen feladatokat leginkább Szolnokon a Holt-Tiszában gyakorolják.

A szezonnyitón Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke köszöntötte a családokat, beszédében kiemelte évek óta fáradoznak a katonai üdülőhelyek, így a Honvéd Üdülő megújításán is, hogy 21. századi körülményeket teremtve, a katonák számára olyan elhelyezési és kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak, amely a nagyon komoly erőpróbát igénylő feladatellátás mellett lehetővé teszi nekik és családjaiknak a felhőtlen kikapcsolódást.

A nap során rendőrségi, tűzoltó, tűzszerész, vízimentő bemutatókkal és hatástalanított fegyversimogatóval is elkápráztatták az érdeklődő gyerekeket, felnőtteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!