Hírek

2010.10.06. 13:00

Az életébe került a segítség: Ott tudtuk meg, hogy Zsolt meghalt

Hétfőn mentés közben vesztette életét egy kolontári 35 éves férfi, akit jól ismertek a vonyarcvashegyi 4x4 Klub tagjai, akik közül tucatnyian, katasztrófa délutánján hét terepjáróval érkeztek a helyszínre, hogy segítsenek.

Napló Online

A Zalaegerszegi Különleges Mentők Egyesülete kötelékében tevékenykedő vonyarcvashegyi 4x4 Klub tagjai az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kérésére indultak hétfőn délután három óra után a katasztrófa sújtotta térségbe.

- Hét terepjáróval, egy teherautóval és egy kis rakodógéppel mentünk segíteni - nyilatkozta kedden a 12 fős csapat vezetője a Zalai Hírlapnak.

- Ott tudtuk meg, hogy Zsolt meghalt - idézte a tragédiát Kovács László. - Zsolt ugyan nem volt a klubunk tagja, de öt éve rendszeresen együtt versenyeztünk. Segítőkész ember volt. Most is így cselekedett. Kolontárnál, a Torna-patakon akart átkelni, hogy embereket mentsen ki, és nem vette észre, hogy a már víz alatt lévő híd egy része leszakadt. Ráhajtott, elakadt, a következő pillanatokban érkező második árhullám pedig elsodorta és megfulladt.

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár kedden nem sokkal 10 óra után erősítette meg hivatalosan, hogy négyen haltak meg az iszapömlés következtében az ajkai térségben.  Mint mondta, egy 35 éves férfi a járművében megfulladt, amikor a lezúduló vörösiszap felborította terepjáróját.

Ő volt Zsolt, aki tette, amit tenni kell. Gondolkodás nélkül indult segíteni a bajba, s ez végül az életébe került.

További részletek a Zalai Hírlapon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!