Hírek

2017.07.03. 19:04

Az éjszakai pincetúra ismét nagy sikert aratott

SOMLÓVÁSÁRHELY A pincetúra egy nagyszerű ötlet, mert ami itt van, az egy világszenzáció, és már a jövőképe is kialakult az itt élő embereknek - fogalmazott Ambrus Lajos író.

Penk Tímea

Több mint harminc helyszín várta az éjszakai pincetúra vendégeit. A bor mellett kulturális és szórakoztató műsorok is színesítették az estét.

Nagy Gábor főszervező elmondta, hogy a Somlói Éjszakai Pincetúra a vulkán újraélesztésének az ölteléből indult öt évvel ezelőtt. Azóta egyre népszerűbb és színvonalasabb a program.

Ambrus Lajos harminc éve telepedett le a Kissomlyón, amelyet a műveiben megelevenít a Somló és a Ság-hegy mellett.

Deák Gábor Győrből, Sárik Tibor Kolontárról érkezett

- Ezt az egyedülálló borvidéket vissza kell helyezni a régi fényébe. Meditációra, gazdálkodásra, nagyszerű borok készítésére kiválóan alkalmas ez a vidék, gyönyörködve a természet szépségeiben, és mindezzel egy spirituális tartalommal bír a hegy - fogalmazott az író.

Benkő Kriszta Szentendréről érkezett barátaival, Varga Zsuzsával és Szegedi Bernadettel. Cartwright Éva borosüveg-dugóiból készítettek pillangókat, vitorláshajókat és ékszereket. Az estét is a hegyen töltötték, Pély Barna koncertje után elindultak megismerni a pincészeteket.

Ábrahám Ferenc és felesége szőlőbirtok vásárlását tervezi

Ábrahám Ferenc és felesége, Ábrahám-Kovács Katalin Pápáról érkeztek a rendezvényre.

- Szeretünk itt lenni, ahová visszahúz a szívünk, hiszen korábban a mi családunk is gazdálkodott a Somlón - mondta a fiatalasszony. A férje hozzátette, nagyon elégedettek a programokkal, a világító útjelző táblákat is nagyszerű ötlenek tartják. A vendéglátásban dolgozó fiatal pár a jó savas somlói bort kedveli, és tervezgetik egy birtok vásárlását.

Pély Barna Cartwright Éva udvarán koncertezett

Deák Gábor Győrből, Sárik Tibor Kolontárról érkezett a programra. Most először vettek részt éjszakai pincetúrán, amely lenyűgözte őket. Elmondták, hogy szeretnék megismerni a borokat, ezért több helyre betérnek.

A látogatók száma az idén meghaladta a kétezret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!