Hírek

2017.02.20. 18:53

A matractól a sütőig szinte teljesen kipakolt két tolvaj egy ingatlant

Tettükért börtönbüntetésre ítélték őket.

Marton Attila

A 34 éves elsőrendű vádlott, a budapesti N. Péter - akit korábban sikkasztásért és lopásért is elítéltek - testvére okmányaival vett bérbe egy budapesti lakást 2014-ben, ahol összetört egy nagy értékű tükröt. Ugyanabban az évben november végén lopott kulccsal betört egy balatonfüredi ingatlanba - ahol korábban munkásként már megfordult -, és társával, a másodrendű, 42 éves budapesti K. János Attilával konyhai nagygépeket, szerszámokat, bútorokat és szaniterárukat loptak el összesen több mint 900 ezer forint értékben.

A tárgyak közül később több előkerült, így közel félmillió forint kár megtérült.

A Veszprémi Járásbíróság az elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett lopás bűntettében, sikkasztás és hamis magánokirat felhasználásának vétségében mondta ki bűnösnek, ezért különös visszaesőként három év három hónap börtönre ítélték, és kötelezték, hogy fizessen a balatonfüredi ingatlan tulajdonosának közel félmillió forint kártérítést. A másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett lopás bűntettéért tíz hónap börtönre ítélték. A Veszprémi Törvényszék helybenhagyta az ítéletet, így az jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!