Hírek

2017.01.11. 20:40

Kitüntették a legeredményesebb polgárőrt

Sümeg - Szent György-emlékplakettel ismerte el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Theil Tamás munkáját. Theil Tamás érdemelte ki a Sümegi járás legeredményesebb polgárőre címet 2016-ban.

Tisler Anna

A lovas tagozat vezetője a 22 fős tagság munkáját irányítja. Szervezi a szolgálatot, vezeti a szükséges nyilvántartást, gondoskodik a szolgálat ellátásához szükséges lovakról. A tagok rendszeresen jár-őröznek a szőlőhegyen, a mezőgazdasági területeken és a zártkerteknél. Kint vannak hétvégén és ünnepnapokon is.

Molnár Zoltán elnök adta át az emlékplakettet Theil Tamásnak
Fotó: Tisler Anna

A fagypont alatti hőmérsékletben ugyanúgy helytállnak, mint a kánikulában. Lovaikkal a legnehezebben megközelíthető helyekre is el tudnak jutni. A lovas tagozat tavaly több mint ezer óra közterületi szolgálatot látott el. Theil Tamás lovas szakemberként a lovas szolgálatot ellátó pol-gárőrök képzésében is vállal feladatot. Szeptemberben gyümölcstolvajokat juttatott rendőrkézre. Az indoklásban elhangzott, hogy a lovas tagozat három évvel ezelőtti megalakulása óta a városhoz tartozó külterületeken nem történt bűncselekmény. Molnár Zoltán, a polgárőr egyesület elnöke elmondta, hogy a gépkocsizó polgárőrök munkájával is elégedett, tavaly több mint ötezer óra közterületi szolgálatot teljesítettek.

A polgárőrségnek is köszönhető, hogy Sümeget az ország legbiztonságosabb településeinek egyikeként említik a statisztikák, ahol sem a városban, sem a külterületeken nem jellemző a bűnelkövetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!