Hírek

2017.04.22. 12:57

A fül-orr-gégészetet támogatják - Előadások, sportverseny és jótékonyság

Veszprém – Értékes eszközzel gyarapodhat a Csolnoky Ferenc Kórház fül-orr-gégészete Az egészség útja nevű rendezvény művészeti műsorainak bevételéből és a felajánlott adományokból.

Marton Attila

A negyedszer megrendezett programsorozat a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar műsorával kezdődött a Lovassy László Gimnázium tornacsarnokában. Némedi Lajos alpolgármester megnyitójában arra biztatott, tegyünk meg mindent az egészségünk megtartásáért, mert ez egyszerűbb, mintha helyre kellene állítanunk azt. Hozzátette, a rendezvénynek közösségteremtő ereje is van a jótékonysági felajánlással.

Fotó: Penovác Károly

Leitold László, a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület elnöke elmondta, a programokon befolyt bevételt és adományokat a Csolnoky kórház fül-orr-gégészetének ajánlják fel. Az intézmény a gége és garat vizsgálatára alkalmas úgynevezett laringo-fiberoszkóp beszerzésére fordítják. Az eszköz mintegy kétmillió forint értékű.

Fotó: Penovác Károly

Dávid Gyula, a Csolnoky Ferenc Kórház megbízott főigazgatója köszönetet mondott a szervezőknek, hogy az intézmény a felajánlás kedvezményezettje.

A köszöntők után a gimnázium tornatermében a fül-orr-gégészeti szakma egy-egy területéről tartottak rövid, ismeretterjesztő előadást szakemberek, például az alvási apnoéról, a nagyothallás okairól és kivizsgálásukról, valamint a gyermekkori fül-orr-gégészeti betegségekről.

Fotó: Penovác Károly

A rendezvényen újraélesztési bemutatót is tartottak, ételkóstoló és szemészeti vizsgálat is várta az érdeklődőket, valamint véradásra is lehetőség nyílt. A korábbi évekhez hasonlóan a gimnáziumban diákoknak szerveztek sportversenyeket.

A rendezvény másik helyszínén, a Hangvillában délelőtt a Kabóca Bábszínház mutatta be A rút kiskacsa című előadást, amelyben egészségtudatosságra nevelő elemek is szerepeltek. Este Zséda ad koncertet a Zongorista és én címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!