Hírek

2017.05.12. 09:42

Szakmai érzékenyítő nap a börtönben - színielőadással

Szakmai érzékenyítő napot tartottak a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, melynek célja az elítéltekkel és fogvatartottakkal kapcsolatba kerülő társhatóságok (bíróság, ügyészség, pártfogók, rendőrség) nézőpontjainak egymáshoz való közelítése volt.

Leitner Vera

A szakmai program egy sikeres pályázat részeként valósult meg, melyet a büntetés-végrehajtási intézet és az Alkohol-Drogsegély Ambulancia közösen vitt sikerre, s több programelemet foglal magába. A szakmai nap lezárásaként a meghívottak az intézet falain belül működő Bakony Színjátszó csoport A tanítónő szoknyája című előadását tekinthették meg.

 

– Jó, hogy a civil szervezetek is képviseltetik magukat az intézet falain belül – mondta el Gyarmati Margit alezredes, az intézet osztályvezetője, utalva mind az ambulancia, mind további szervezetek jelenlétére. Hozzátette, az új programok fontosak a fogvatartottak életében, hiszen javuló viselkedést mutatnak, hogy részt vehessenek egyes alkalmakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!