Hírek

2017.02.17. 12:43

A veszprémi diákok a leégett állatmenhelynek gyűjtenek

Veszprém - Évek óta szervez a Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma jótékonysági projekteket, melyekben a diákok is aktívan részt vesznek.

Kutasi Zsófia

Bogár Andrea tanár, szervező elmondta, a diákok részéről, kialakult az igény a segítségnyújtásra. A közelmúltban értesültek a hírekből arról, hogy a kiskunlacházi állatmenhely leégett. A tűzben ötven kutya bent égett, kétszáznegyven kutya és negyven macska túlélte a szerencsétlenséget, de fedél, étel és takaró nélkül maradtak a mínusz húsz fokos hidegben.

Bogár Andrea elmondta, a tűzeset másnapján egy diák üzenete várta, miszerint többen szeretnének adománygyűjtést szervezni a túlélő állatok számára.

Péntekre elkészített egy tájékoztató kisfilmet az esetről,  az iskola rádióban pedig minden szünetben bemondták és meghirdették az adományozási akciót.

A projektzáró összejövetelen Bogár Andrea tanár, szervező megköszönte a diákoknak az önzetlen és humánus hozzáállást, mindenki kapott egy "1 élet/ köszönöm" emlékkártyát
Fotó: Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma

Százkilencven diák ajánlott fel többek között száraz tápot, konzervet, takarót, törülközőt, plüssjátékokat, pórázt, nyakörvet.

- Egy volt diákom megkeresésemre felajánlotta, hogy azzal járul hozzá a projekthez, hogy leszállítja az adományokat, ami megtörtént nem sokkal az eset után. Volt egy projektzáró összejövetel, ahol megköszöntem a diákoknak az önzetlen és humánus hozzáállást, mindenki kapott egy "1 élet/ köszönöm" emlékkártyát, aláírtunk egy lapot, amit elküldtünk a menhelyre az adományokkal együtt – nyilatkozta Bogár Andrea.

A kiskunlacházi menhelyen a diákokat a menhelyvezető helyettese fogadta, a dolgozók átvették az adományt, készült néhány kép is.

- Az iskolánkban immáron hagyománya van a jótékonysági kezdeményezéseknek. Két éve karácsonykor  a nagycsaládosoknak, idén karácsonykor a veszprémi menhely állatai számára gyűjtöttünk, hatalmas sikerrel, óriási volt az érdeklődés a diákok körében – emelte ki a szervező.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!