Hírek

2016.10.17. 12:24

Javítják az eredményt: érettségiznek a diákok

Veszprém – A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival pénteken kezdődött a 2016/2017-es tanév őszi érettségi időszaka, hétfőn magyar nyelvből vizsgáztak a diákok.

Balla Emőke

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása  szerint október 14. és november 25. között a vizsgaszervezésre kijelölt középiskolákban (és a 20 kormányhivatal szervezésében) 151 vizsgahelyszínen 8 857 diák érettségizik. Az írásbeli vizsgák október 14-étől október 27-éig tartanak. Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdete november 10., vége november 14., a középszintű szóbeli vizsgák időszaka november 21–25. A diákok  több mint 11 ezer vizsgát tesznek le, 3 700 vizsgát emelt szinten, 7 300-at  közép szinten.


A tavaly őszi vizsgaidőszakhoz képest az emelt szintű vizsgák száma 16 százalékkal nőtt,  a középszintű vizsgáké 8 százalékkal csökkent. Veszprémben három helyszínen – a Lovassy László Gimnáziumban, a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégiumban, valamint a Veszprémi SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma,  Szakközépiskolája és Kollégiumában – vizsgáznak a diákok. Az intézményekben a  megye iskoláiból érkezett érettségizők vizsgáznak, a Noszlopy Gáspár Gimnáziumban tizennégy tanuló közép szinten, tizenöt  emelt szinten tesz vizsgát.

A Táncsics szakközépiskolában huszonheten vizsgáznak: egy diák emelt szinten, ketten ismétlő vizsgát tesznek a jobb jegyért, a többieknek viszont azért kell érettségizniük, mert tavasszal nem sikerült nekik a vizsga, tájékoztatott Eveli Péter igazgató. A vizsgázók közül egy sem az iskola diákja, hanem a veszprémi és a pápai szakképzési centrumok tanulói. Az írásbeli vizsgák hétfőn, 17-én kezdődtek és 26-ig tartanak, az érettségizők nyolc tantárgyból vizsgáznak. Az írásbelit megtekinthetik november 8-án, a szóbeli érettségi vizsgát a Táncsics iskolában november 23-án tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!