Hírek

2016.09.06. 18:35

Rendőrök az iskolában: Zebulonnal a gyerekek biztonságáért

Veszprém - A diákok vicces, tanulságos előadásánál csak a fényvisszaverős sapkák, mellények és az oktató füzetek kiosztását kísérte nagyobb üdvrivalgás a keddi programon.

Heffler Péter

A megyei rendőrkapitányság és a polgárőrség immár több évtizedes hagyomány keretében fokozott figyelmet fordít az iskolák környékének biztonságára, az általános iskolai tanulók közlekedési nevelésére, különös tekintettel a tanévkezdési időszakban.

Ennek jegyében a Veszprémi Rendőrkapitányság szervezésében kedd reggel tartották a veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában a 2016-2017-es tanév iskolakezdési programját, a Zebulonnal az iskolában - mesével a közlekedésbiztonságról címmel, ami egyben a polgárőrség Nagyvárosi bűnmegelőzési programjának része is volt. Kedden játékos formában tanulhattak a gyermekek az intézmény ének-zene termében a közlekedésről.

A közlekedésbiztonsági csomagot, közte fényvisszaverő sapkát a diákok többek között Porga Gyulától, Veszprém polgármesterétől vehették át
Fotó: Penovác Károly

Bár az új tanév már múlt héten elkezdődött, mégis sokat jelenthetett a rendőri kíséret annak a két első osztályos kisdiáknak, akit élete első iskolai napjaiban egyenruhások segítettek az órára.

A veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában kedden reggel így kezdődött a Zebulonnal az iskolában - mesével a közlekedésbiztonságról elnevezésű program, majd az intézmény ének-zene termében következett a délelőtt folyamán a folytatás.


Többek között a STOP! Közlekedj okosan! című rajzfilm egyik epizódját, majd az iskola diákjainak előadását láthatta, illetve egy közlekedésbiztonsággal kapcsolatos színező pályázatról hallhatott információkat a kis nézősereg.

Azonban számukra a nap fénypontját kétségkívül a közlekedésbiztonsági csomag átvétele jelenthette, amelyett Porga Gyulától,Veszprém polgármesterétől, Lengyel Károly iskolaigazgatótól, illetve Ipsits Csaba rendőr ezredestől, a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetőjétől kaptak meg.

A fényvisszaverő sapkának, mellénynek köszönhetően pedig már rendőri kíséret nélkül is biztonságosan juthatnak majd el a kisdiákok az iskolába.

OLVASÓINK VÉLEMÉNYE

Kolozsvári Petra: - Ha tehetem, a szabadidőmben mindig rollerezek, mert nagyon szeretek sportolni. Mindig kerékpárúton megyek, és csak akkor térek le róla, ha jön egy gyorsabb biciklis. A zebránál pedig természetesen mindig leszállok a rollerről.

Steffek Virág: - Nagyon szeretek biciklizni az osztálytársaimmal, vagy akár egyedül is. Ismerek KRESZ-szabályt is, például mindig betartom azt, hogy piros lámpánál megállok, és leszállok a biciklimről, majd csak utána megyek át a zebrán.

Fotó: Heffler Péter

Holló Máté: - Rollerezni és biciklizni is szoktam, attól függ, hogy melyikhez van éppen kedvem. Mindig járdán megyek, de azt tudom, hogy ha lemegyek az útra, akkor a kezemmel jeleznem kell az autósoknak, hogy merre szeretnék kanyarodni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!