Hírek

2016.09.16. 09:59

Hogyan, meddig, mennyit? - A Szoptatás világhete az Agórában

Veszprém – Az első életnapoktól kezdve, főleg az első évben fontos, hogy megfelelően táplálkozzon a gyermek. Ezt az anyatej tudja biztosítani számára – mondta Barabásné Fehér Krisztina területi védőnő.

Kutasi Zsófia

A Szoptatás Világhete Rendezvényt az Anyatej Világnapja alkalmából rendezték meg az Agórában. Barabásné Fehér Krisztina területi védőnő, a rendezvény szervezője elmondta, az elsődleges cél az, hogy felhívják a figyelmet az anyatejes táplálás jelentőségére. Ez napjainkban még fontosabb, mivel számtalan információ éri az embereket, többek között az interneten keresztül.

 

A programon zenés műsorral kötötték le a gyermekek figyelmét, a kicsikre tekintettel nem tartottak hosszú előadásokat, de bárki felkereshette a szakembereket kérdésekkel. Az érdeklődők az egészséggel, várandósággal kapcsolatban is számos hasznos tanácsot kaphattak. Barabásné Fehér Krisztina elmondta, a kismamák számára érdekes téma a multivitaminok szedése várandóság alatt, hordozókendő használata, a csecsemők hasfájásának csillapítása. A védőnői munka összetett, a szoptatással kapcsolatban minden érdekli az anyukákat; például az, hogyan, meddig, mennyit kell szoptatni? A szoptatásnak is megvan a technikája, de a babától is függ, egyénenként más és más az, ami fontos lehet, amire oda kell figyelni. A szervező tapasztalata az, hogy kedvező tendencia, hogy az anyukák törekednek a szoptatásra.

Némedi Lajos alpolgármester a megnyitón az édesanyákhoz és az édesapákhoz is szólt. Mint mondta, hála, köszönet és tisztelet illeti meg az anyákat, akik ezt a nem könnyű, de szép feladatot vállalják.

Az eseményen többek között szoptatás szaktanácsadást tartott Bressel-Klein Annamária, fitoterápiás szaktanácsadást Kertész Eleonóra. De volt kangatraining, babamasszázs bemutató. A rendezvényhez a Kabóca Bábszínház is csatlakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!