Hírek

2016.06.01. 20:15

Hajmáskéri győzelem

Kislőd - A Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola Picifijam csapatának győzelmével zárult a Ladik idei régiós döntője szerdán a Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban.

Heffler Péter

Kiadónk, a Pannon Lapok Társasága tizedszer hívta versenyre az általános iskolák 7–8. osztályos tanulóit, hogy számot adjanak médiaismereteikről egy négyfordulós vetélkedőn. Az utolsó, mindent eldöntő kört tegnap a kislődi Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban rendeztük, ahol négy iskola – a Zalakomári Általános Iskola Lap-Ászok, a Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola Tolnay Tollai, az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola HírAdók és a Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola Picifijam – csapatai csaptak öszsze, hogy eldöntsék, ki lesz a Ladik (Lapot a diákoknak) régiós bajnoka. A több mint tíz feladatot magába foglaló döntő szoros küzdelemben dőlt el a Veszprém megyei csapat javára.

Tutajépítés közben a Szűcs Attila vezette hajmáskériek. A Picifijam csapata győzött a Ladik-döntőn Fotó: Balogh Ákos

Aradi Virág, a Pannon Lapok Társaságának ügyfélszolgálati vezetője, a médiavetélkedő szervezője idén is kitett magáért, és egy rendkívül változatos feladatlapot állított össze a részt vevő négy csapatnak. Ezek között volt csapatinduló írása, memóriajáték, tudósítás írása, villáminterjú készítése Áder János köztársasági elnökkel, képaláírás készítése, fogalom- és kifejezésmagyarázat, egy olvasói levél készítése és nyelvtörő feladvány is. Az egynapos döntőben végig szinte fej fej mellett haladtak a csapatok, és még a játékos feladatokban, így a tutajépítésben is - melyeket Kurbucz Tamás programszervező vezetett - nagy küzdelem volt a versenyzők közt. A Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője, Hadanich Dalma, a PLT marketingvezetője és Jánossy Gábor, a Magyar Lapkiadók Egyesülete olvasásra nevelési bizottságának elnöke által alkotott zsűrinek tehát nem volt könnyű dolga. Bizonyítja ezt, hogy a harmadik helyen holtverseny alakult ki a zalakomári Lap-Ászok (felkészítő tanáruk: Bencze Margit) és a gyöngyösfalui Tolnay Tollai (Virág Zsuzsa felkészítő tanár) között. A dobogó második fokán végeztek az iszkaszentgyörgyiek (felkészítő tanár: Geleszczné Czimmer Brigitta), akiket csak a Szűcs Attila vezette hajmáskériek tudtak megelőzni.

- A fogalmak összehasonlítása nagyon tetszett, és úgy éreztük, hogy jól is sikerült, míg a memóriajáték valamivel nehezebben ment, de igazából minden feladatot élveztünk - árulta el a győztes hajmáskéri csapat tagja, Kots Veronika, aki még hozzátette, hogy sokat készültek a régiós döntőre, így magabiztosan vághattak neki a vetélkedőnek. Szintén sok, órák utáni pluszmunka áll a zalakomári csapat mögött, akik közül Lajos Petra lapunknak elmondta, hogy a képaláírásos fel-adatot nagyon élvezték, míg a fogalommagyarázat, úgy érzi, mehetett volna jobban is. Könnyű vagy nehéz, jól sikerült vagy kicsit elrontott fel-adatok ide, arany-, ezüst- vagy bronzérem oda, búsulni egyik csapatnak sem volt semmi oka a nap végén, hiszen a feladatok közbeni mosoly az arcokon arról árulkodott, hogy már nyert, aki ott volt a régiós döntőn.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!