Hírek

2015.12.13. 17:08

Szeretet, mosoly, boldogság – Újabb jeltáncossikerek

Pápa – Jeltáncával első helyezést ért el Kardos Marianna a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének adventi fesztiválján.

Polgár Bettina

Kardos Marianna hallássérült és mindennapi nehézséget jelent számára az egyensúlyzavara. Öt évvel ezelőtt autodidakta módon kezdett el jelnyelvet tanulni, mára pedig számos rendezvényen, versenyen bizonyított. Marianna jeltáncos produkciói több környékbeli és távolabbi településen is megérintették már a közönséget. A közelmúltban a fiatal lány fellépett a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (Sinosz) Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének idősköszöntő rendezvényén, valamint a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete által rendezett interaktív érzékenyítő eseményen, továbbá elhozta az egyesület adventi fesztiváljáról az első helyezettnek járó díjat is.

Kardos Marianna és édesanyja, Nagyné Bakos Marianna a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete által szervezett adventi fesztivál első díjával. Fotó: A szerző

– Az érzékenyítőre a Milyen szép a világ című dallal készültem, emellett a közönségnek is tanítottam néhány jelet. Egyszerű szavakat mutattam meg nekik, mint a szeretet, a mosoly és a boldogság. Az adventi rendezvényen pedig az Édes kisfiam című dalt adtam elő, melyben Németh Istvánné, Maja volt a segítségemre. Ezzel a produkcióval első helyezést értem el – árulta el Marianna.

– A zsűri külön kiemelte, Marianna előadásai rendkívül változatosak, hiszen minden évben más produkcióval készül, ami nem kevés időt és energiát igényel részéről – jegyezte meg Nagyné Bakos Marianna, a büszke édesanya.

Marianna jeltáncát legközelebb a Sinosz Győr-Moson-Sopron Megyei szervezetének karácsonyi ünnepségén láthatják az érdeklődők, ahol egy ünnepi verset is előad majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!