Hírek

2015.12.20. 12:11

Zoli újra itthon! – Sikeresen hazatért a speciális mentőcsapat Barcelonából

A hétvégén sikerrel megtalálták Barcelonában és további kórházi kezelésre haza is szállították Magyarországra a több betegséggel is küzdő magyar férfit, Tiborc Zoltánt.

Szabó Péter Dániel

Sinka Vivien, a 34 éves férfi hazautazását szervező Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke mondta el mindezt lapunknak. A veszprémi alapítvány vezetője képeket is küldött, amelyeken jól látható: nagy szükség volt már a szakemberek segítségére.

Zoltán már a mentőben, vasárnap estére érhet haza vele a speciális mentőcsapat
Fotó: Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány

Ahogy arról már beszámoltunk, a 34 éves, korábban agydaganattal is műtött szombathelyi férfi még januárban utazott el Ausztriába, hogy ott munkát vállaljon, ám utána nem adott hírt magáról. Később, egy bankkártya-használatot követően derült ki, hogy Bécsből Barcelonába utazott, s azóta is ott élt. Sajnos az elmúlt hónapokban nagyon rossz állapotba került, több alkalommal is mentő vitte be egy helyi kórházba, ám ott – mivel nincs egészségbiztosítása – nem kaphatott speciális ellátást.

Épp ezért a veszprémi alapítvány közösségi gyűjtést indított, hogy karácsonyra valahogy hazajuttassák a férfit. Repülőgéppel az állapota miatt nem utazhatott, így egy speciális mentőegységre volt szükség, akik kiutaznak érte s orvosi felügyelet mellett szállítják haza. Végül pénteken indult útnak a mentőcsapat Spanyolországba, hogy orvosi felügyelet mellett szállítsák haza Tiborc Zoltánt.

Tiborc Zoltán a Péterfy utcai kórházban

A Győri Speciális Mentők, illetve a Rescue 24 Nemzetközi Speciális Mentőcsapat szakembereiből összeállt csapatnak nem volt egyszerű dolga, hiszen szombaton órákra nyoma veszett Barcelonában Zoltánnak. Telefonon sem tudták elérni, végül egy, a városban élő magyar pár segítségével sikerült a nyomára akadni. Rögvest útnak is indultak vele Magyarországra, hiszen egészségi állapota miatt mielőbb kórházi kezelésre van szüksége. Vasárnap este nyolc óra után aztán begördült a mentőautó Budapestre, a Péterfy utcai kórház elé, ahol már várták az orvosok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!