Hírek

2015.12.07. 11:17

Karácsony előtt a karácsony jegyében

Veszprém – Évzáró összejövetellel búcsúztak 2015-től a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Veszprémi Egyesületének tagjai Balatonalmádiban.

Balogh Ákos

Immáron rendhagyó módon idén is Balatonalmádiban zárták az évet és rendezték meg karácsonyi összejövetelüket a veszprémi veterán repülők. A jó hangulatú baráti találkozón részt vettek a Magyar Honvédség veszprémi alakulatainak képviselői és a székesfehérvári veterán társszervezet tagjai is. A baráti beszélgetések és a mulatás mellett persze fontos dolgok is szóba kerültek, Soos Lajos, az egyesület elnöke röviden értékelte az elmúlt időszak eredményeit.

Sikerként élhetem meg, hogy „gyarapodtunk", taglétszámunk egyértelműen növekvő tendenciát mutat, és az egyesületi napjaink is egyre színesebbé, látogatottabbá válnak. Igyekszünk a közösséget jobban tájékoztatni az eseményeinkről, rendezvényeinkről – mondta az elnök.

Beszédében kiemelte, fontos az egyesület számára a városban található repülős emlékművek megújítása is, önkormányzati támogatással elkezdték a jutaspusztai ejtőernyős emlékmű renoválását – M. Nagy József faszobrász, alkotó támogatásával –, melyet jövőre szeretnének befejezni, valamint a Vámosi úti temetőben, illetve a Táborállás parkban felállított emlékművek felújítását is szeretnék megkezdeni.

Sajnálattal tölt el, hogy nem sikerült meglátogatnunk ez idáig a pápai NATO-légibázist, vártuk a magyar űrhajóst is, de elfoglaltsága miatt még nem volt alkalom arra, hogy meghallgassuk, ugyanakkor remélem, sok más kisebb rendezvényünkkel együtt erre lehetőség lesz a jövő évben – zárja gondolatait Soos Lajos elnök.

A találkozó finom vacsorával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!