Hírek

2015.11.14. 12:24

Jótékonysági est az állatokért

Pápa – Jótékonysági estet szerveztek a Második Esély Állatmentő Csoport támogatására a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színházépületében.

Polgár Bettina

A műsort Szegediné Murai Dóra, a Sanogenesis Alapítvány rendezvényszervezője állította össze. Mint mondta, a gálára minden fellépő térítésmentesen érkezett, hogy ezáltal támogassák az állatokat. A Munkácsy Zenestúdió Iványi Andrea vezetésével egy zenés összeállítással készült, továbbá színpadra lépett a Black Bunny Rock and Roll Club és a Balance Dance Team tánccsoport. Piller Károly énekelt, Lengyel Andrea pedig verset mondott. Emellett Kocsis József, a Pápai Rendőrkapitányság címzetes rendőr törzszászlós kutyavezetője, a helyi Lupo-K9 kutyaiskola vezetőségének tagja bemutatót tartott Aldo nevű kutyájával. A jótékonysági est nemes céljához Gyurom János fotóművész is hozzájárult, aki áruba bocsátotta két képét. – Nagyon nehéz az állatvédők helyzete, mivel kevés a segítő önkéntes, emellett pedig rendkívül költséges az állatok ellátása. Több éve azzal a céllal rendezzük meg ezt a gálát, hogy a teljes bevétellel a Második Esély Állatmentő Csoportot támogassuk – mutatott rá Szegediné Murai Dóra.

A jótékonysági gálán táncos produkciókat is láthatott a közönség. Fotó: A szerző

Murai Lajosné, Ibolya, a pápai Második Esély Állatmentő Csoport vezetője kifejtette: a mostani esemény bevételét egy négy hónapos dobermann-keverék kiskutya, Tomi orvosi költségeinek fedezésére szeretnék fordítani. – Tomi hét helyen szenvedett medencecsonttörést, az operációját Győrben végzik el. A műtét meglehetősen költséges, ezt a jótékonysági est bevételéből szeretnénk finanszírozni – árulta el az állatmentő csoport vezetője. – Elsősorban lelkes önkéntesekre lenne szükségünk, akik segítenek kutyát sétáltatni, takarítani a kennelekben, valamint elszállítják a háziállatokat az állatorvoshoz, hiszen 62 évesen már nem könnyű egyedül ellátnom ezt a rengeteg feladatot – jegyezte meg Ibolya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!