Hírek

2015.04.08. 15:33

Hova telepítenek fix traffipaxokat Veszprém megyében?

Veszprém - Tíz helyszínen működnek majd fix telepítésű traffipaxok Veszprém megyében. Információnkat a rendőrség még nem erősítette meg.

Kovács Erika

Egy autóklub honlapján április 2-án megjelent egy négyoldalas lista, amely a klub szerint az új fix traffipaxok, illetőleg a komplex közlekedési ellenőrző pontok nem teljes telepítési helyszíneit tartalmazza.

Információnk szerint a helyszíneket most választják ki, és az engedélyek megszerzésével is bőven adódik még feladata a rendőrségnek. A honlap szerint megyénkben Ajkarendeknél a 8-as számú úton, a 71-es úton Balatonfüreden a Széchenyi utcában, Balatonkenesén, szintén a 71-es úton a Balatoni úton, a gyógyszertárhoz vezető kereszteződésnél, Csopakon a 73-as úton lesz fix traffipax. Várhatóan elhelyezik továbbá a 82-es úton Eplénynél a Petőfi utcában, Litéren a 72-es úton a Fő utcában, Nemesvitánál a 84-es úton, Pápán a 83-as úton a Tapolcafői utcában, Révfülöpön a 71-es útnál a Badacsonyi úton, illetőleg Sümegen a 84-es számú úton. Veszprém megyében korábban hét új mobil traffipaxot helyeztek üzembe március 26-tól.

Az automatikus rendszámfelismerésre, forgalomszámlálásra, a torlódások észlelésére is alkalmas új berendezéseket jelenleg sebességmérésre használják. Még idén várhatóan a harmadik negyedévtől a fényjelzők jelzéseire és a vasúti átjárón történő áthaladásra vonatkozó előírások megtartását, a leállósávok szabályos igénybevételét, illetőleg a biztonsági öv használatát is ellenőrzik. A kamerákat a központi közlekedésbiztonsági automatizált feldolgozó és információs rendszer (KAFIR) köti össze a a kiszolgáló alrendszerkkel, például a gépjárműnyilvántartási és körözési adtbázissal.

Az Országos Rendőr-főkapitányság érdeklődésünkre közölte: a Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontok telepítési helyeinek kijelölése folyamatban van. A rendőrség a mérők használata előtt tájékoztatja a lakosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!