Hírek

2015.01.15. 16:25

Negyed százada írta a Napló: Új játékosok a Veszprémi SE-nél

Veszprém - Akik ismerik és szeretik a kézilabdát, azoknak nem kell ismételni a VSE NB I-es női kézilabdacsapatának őszi szereplését.

Balassa Gergő

„Akik kevésbé járatosak a dologban, azoknak elég annyi erről az időszakról, hogy a 14 csapatos bajnokságban jelenleg a 13. helyen áll az együttes", írta Novothny Ottó 1990-ben a Napló hasábjain. „A nem éppen hízelgő hely miatt meglepve tapasztaltuk, hogy egy jókedvű, ugyanakkor keményen dolgozó csapat edzett a Középfokú Oktatási Központ tornacsarnokában. A kapura lövést gyakorolták pergő ritmusban. Bartalos Béla vezető edző a hatos vonalon térdelve irányította a lányokat. Miközben türelmesen vártam, új arcot fedeztem fel.

A fehér mezes Horváth L. lő kapura a veszprémi mérkőzésen. Fotó: Archív

Őt sikerült először szóra bírnom: – Veréczi Edit vagyok, Tatabányáról kerültem Veszprémbe. 24 éve védek, és ha az embert egy volt világválogatott kapus hívja a csapatába, annak nem lehet ellenállni. Én sem tudtam. Úgy tűnik, akar és hajt a csapat. Noha nem vagyok hosszú ideje a városban, nagyon bízom a sikeres szereplésben, a bent maradásban. Az utolsó mondatok már Bartalos Béla előtt hangzottak el, aki egyetértően bólogatott: Ez a csapat mindenféle külső körülményre való hivatkozás nélkül képes a bent maradásra. Szeretném, ha már az első hét fordulóban biztosítanánk a jövőbeni élvonalbeli szereplés lehetőségét. Az új igazolásokkal erősödött annyit a gárda, hogy minden mérkőzés háromesélyes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!