Hírek

2014.06.20. 07:31

Tragédia Pápán: A mentők mindent megtettek

Pápa - A pápai játékfesztiválon bekövetkezett tragédiával kapcsolatban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója tájékoztatta szerkesztőségünket.

Nagy Imre

–  A pápai rendezvényről segélyhívás érkezett a Mentőszolgálathoz, hogy az erős emberek versenyén egy versenyző rosszul van. A bejelentés szerint mellkasi fájdalma van, a bejelentő vélelmezi, hogy az extrém megerőltetés miatt.  A helyszínre a pápai esetkocsi indult. A helyszínen egy szabadnapos mentőgépkocsi-vezető is tartózkodott, aki civilben, mint néző vett részt a rendezvényen. Az esetkocsi a dokumentumok tanúsága szerint 4 perc alatt a helyszínre ért, a beteget a tömegen keresztül, gyalog közelítették meg. A beteget megtartott légzéssel és keringéssel találták. Mentőgépkocsiba helyezés után a betegnél légzés-és keringésleállás következett be, a újraélesztést a vonatkozó protokollok alapján megkezdték. Ebben segédkezett nekik a szabadnapos mentődolgozó is. A kórház előzetes értesítése után, folyamatos újraélesztés mellett szállították a beteget a kórházba. Az eset kapcsán az Országos Mentőszolgálat sem operatív, sem szakmai hibát nem vétett, a mentők mindent megtettek a beteg életének megmentéséért – fogalmazott  Győrfi Pál.

 

Pápa – Tragédia történt a pápai játékfesztivál zárónapján, vasárnap, az erős emberek este fél hatkor kezdődött versenyén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!