Hírek

2013.11.29. 19:23

Példára várva

Kórházba járva, a gyerekeket iskolába járatva, tömegközlekedést használva eddig is érezhettük, hogy a korábbinál is kevesebb pénz jut a közösből a közszolgáltatásokra.

Győrffy Árpád

Kollégám az egykulcsos adóval foglalkozó múlt heti írásában ugyanitt addig eljutott, hogy miközben 444 milliárd nem került be a kasszába, a király, Pomádé puccos palotában pompázik.

Scheiring Gábortól, az Együtt-PM leendő képviselőjelöltjétől mára azt is megtudtuk, hogy a fideszes Kontrát Károly 164 ezer, frakciótársa Talabér Márta 214 ezer forinttal visz többet haza havonta az általuk is megszavazott adószabálynak köszönhetően. A Kontrát Károly nevében reagáló Bóka István nehezményezte, hogy Scheiring a képviselőtársai zsebében turkál. Szerintem nincs szó semmilyen turkálásról, mert a képviselők zsebe eleve átlátszó. A közszolgálattal együtt vállalták, hogy anyagi ügyeik nyilvánosak lesznek mindenki előtt, hisz így derülhet ki, honnan, mennyi jövedelmük, származik, hogy nem éltek-e vissza a köz érdekében kapott döntési jogukkal. Abban azonban egyetértek a fideszes képviselőkkel, hogy az ellenzéknek a saját zsebét is ugyanígy be kell mutatni. Sőt ennél többet is várnék. Ha egy politikus igazságtalannak tartja a nagyobb jövedelműeknél hagyott plusz pénzt, akkor ne csak szavakkal, a tetteivel is bizonyítsa ezt: a jogtalannak tartott többletet adja oda, ahonnan az hiányzik, az iskolának, kórháznak vagy a szegényebbeknek.

Egy hete levélben arra kértem Scheiring Gábor pártjának sajtósait, hogy írják meg, melyik képviselőjük mennyivel kap többet az egykulcsos adó miatt, és hová ajánlják fel ezt a pénzt. Mostanáig nem kaptam választ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!