Hírek

2013.10.02. 08:58

Rajzokon a várak

A várpalotai Thury-vár kápolna részében tartotta megyei rajzpályázatának kiállítás megnyitóval egybekötött díjkiosztó ünnepségét a napokban a Veszprém Megyei Várak Egyesülete.

Szabó Péter Dániel

A szervezet, amelynek tagja a várpalotai vár is, tavasszal hirdetett amatőr rajzpályázatot „Kedvenc váram” címmel. A felhívásra közel 150 pályamunka érkezett, melyeket rajztanárokból és alkotóművészekből álló zsűri véleményezett, s különböző kategóriákban 25 alkotást választott ki, s díjazott, mondta el a megjelentek előtt a korhű, középkori ruhába öltözött Balassa Dániel, Szigliget helyettes várkapitánya. Ő adta át a díjakat is a meghívott gyermekeknek és felnőtteknek.

 

Veér Károly, a felnőtt kategória harmadik helyezettje (balra) nézi a kiállított alkotásokat a Thury-várban (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

Pappné Csővári Zsófia, a Szindbád Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében kiemelte, munkatársaival örömmel látják vendégül a Thury-várban a színvonalas tárlatot, amelyet október közepéig láthatnak az érdeklődők a kápolnában. Az ügyvezető hozzátette, a pályázat legjobb képeiből, melyeket a Veszprém Megyei Várak Egyesületéhez tartozó várak ihlettek, az év végén 2014-es falinaptár is készül.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!