Hírek

2013.09.14. 18:03

Újabb borlovagok Somlón

A Somlói Napok szombati eseményeinek fénypontja volt újabb négy bor. és pálinkalovag avatása.

Tóth B. Zsuzsa

A kitüntető címet ezúttal Auer Károly, Schaffer István, Papp Mihály és Szabó László érdemelte ki, miután a rengeteg néző előtt sikerrel készítettek fröccsöt és a somlói törkölypálinkát is ügyesen felismerték.

A Somlói Napok idei eseményei között a szombati borlovagavatást kísérte legnagyobb érdeklődés. A képen Szabó Lászlót avatja borlovaggá Békefi Imre (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A két napos programsorozat keretében rendezett hagyományos Somló csúcsfutás a rossz idő ellenére sem maradt el, ahogy a családi vetélkedő sem és a fakanálforgatók ugyancsak kitartottak. A legjobbat a Somló Környéki Önkormányzatok csapata, Mesterházy Péterné csoportja, a Csipet csapat és az abszolút első a Magyar Fogyatékosok Lovas Sportszövetségének Egyesülete főzte. A Somló sütije címet Mesterházyné kapta. A Somlóért ezüst érdemrendet Edvy Károly, Nagy Ferenc, Szakra Ferenc érdemelte ki. Somlóért érdemes tagságot Babati Zoltán, Szabadi János és Marton László kapott.Az év borásza elismerést Fazekas András érdemelte ki.

A Somlói Napok eseményei szombaton koncertekkel, színi előadással folytatódtak késő estig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!