Hírek

2013.09.15. 13:48

Gondűzés a pápai bornapokon

Szerdától vasárnapig húsz borház kínálta portékáját a megújuló Fő téren. Bár az időjárás nem mindig kedvezett az idelátogatóknak, a jó nedűk és a könnyed programok idén is hozzájárultak a Pápai Cicege és Bornapok sikeréhez.

Nagy Imre

A magyar történelmi borvidékek közül jó néhány jellegzetes borait megkóstolhatták az ínyencek az öt nap alatt. Köztük olyan kuriózumokat is találhattak, mint az eperből készült bor, vagy az Arad környékéről származó Fekete leányka.

A pálinkák tulajdonosai sem panaszkodtak, a hűvös idő megtette a magáét: sokan fűtőanyagként használták a nemes italokat. Fogyott a többféle ízesítésű cicege is, ami nem is csoda, hiszen bőven akadt felszívni való.

Fotó: Nagy Imre

Pénteken délután a népi hagyományoké volt a főszerep, hiszen a Vadvirág táncosai mellett fellépett Berecz István, a tavalyi Röpülj páva első helyezettje, majd nemsokára édesapja, Berecz András énekes mesemondó varázsolta el a közönséget. Este tizenegy borrend felvonulásával vette kezdetét a rendezvény megnyitója. Koczor Kálmán, a Magyarországi Borrendek Szövetségének alelnöke és dr. Áldozó Tamás polgármester a színpadról köszöntötte a vendégeket, majd a koccintással hivatalosan is megkezdődött a fesztivál. Este a Hooligans koncertjén tapsolhatott a nagyérdemű.

Fotó: Nagy Imre

Szombaton játékpark és kézműves foglalkozások várták a kisebbeket, míg a nagyobbacskák újra hódolhattak a kulturált bor- és pálinkafogyasztásnak, a cicegének és a grillezett ételek élvezetének. A város fúvószenekara elbúcsúztatta a nyarat, majd nyolc órakor a Benkó Dixieland Band és Berki Tamás koncertje töltötte meg a teret. A legendás zenészek most is kiváló hangulatot teremtettek, amit késő este a Ribillio Andante Jazz Quartett és a huszárzenekar már csak fokozni tudott.

Vasárnap délután a Pápai Musical Stúdió, valamint Les Taylor és swingcsapata szolgált boralátétként, majd este Zséda koncertje és a Wenk zenekar zárja a fesztivált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!