Hírek

2013.09.09. 16:42

A jó bornak nem kell cégér

A hét közepétől vasárnapig ismét fesztiváli hangulat várja az érdeklődőket a pápai Fő téren.

Nagy Imre

A hagyományoknak megfelelően szeptember közepén a boroké és a kulturált borfogyasztásé lesz a főszerep. Minderről hétfőn kora délután a helyszínen tájékoztatták a sajtó munkatársait.

- Harmadik alkalommal rendezzük a korábbi évtizedes hagyományon túllépő Pápai Cicege és Bornapokat. A somlói borászatokon túl Magyarország más történelmi borvidékeinek borait is kóstolhatjuk. Nagyságrendjét tekintve a tavalyihoz hasonló lesz az idei rendezvény, egy lényeges különbséggel: az Esterházy-kastély udvara helyett (ami most munkaterület) a Fő téren tartjuk.

Boros Katalin, Huszár Hajnal, a polgármesteri hivatal sajtóreferense és dr. Áldozó Tamás a helyszínen 

A programot igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a kulturált borfogyasztás lehetősége mellett valamennyi korosztálynak lehetőséget biztosítsunk, így idén is várjuk a szülőkkel együtt érkező gyerekeket - fogalmazott a sajtótájékoztatón dr. Áldozó Tamás polgármester, aki a programból három nagy koncertre, a Hooligans, a Benkó Dixieland Band és Zséda fellépésére hívta fel a figyelmet.



A programok a héten szerda estétől vasárnap késő éjszakáig várják az érdeklődőket. A gyerekeket a Plébánia-soron kézműves játszóházak, bemutatók szórakoztatják majd. Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője a gasztronómiai kínálatról szólt. Idén húsz borház, két pálinkaház, kettő cicegeház, kürtőskalács és grillételek várják az ínyenceket. Ezekre - idén először - eperből készült borok kóstolása teheti fel a koronát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!