Hírek

2013.09.09. 11:57

1,2 milliót csaltak ki a jóhiszemű paptól

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és kártérítésre kötelezte a bíróság azt a nőt, aki élettársával egy paptól 1,2 millió forintot csalt ki.

Mátételki András

A négy kiskorú gyermek anyja, a hajadon K. Szilvia tudomást szerzett élettársával, fiatalkorú K. Lajossal arról, hogy az egyik tihanyi paptól könnyen lehet pénzt szerezni. Sümegről először 2009 októberében keresték meg a bencés szerzetest azzal, hogy keresztelje meg gyermekeiket. Miután bizalmába férkőztek, több alkalommal is elmentek hozzá, s a legkülönbözőbb ürüggyel pénzt kértek tőle kölcsön. Egyszer azt hazudták, hogy leégett a házuk, kell pénz a felújítására, máskor tüzelőanyagra, gyermekeik élelmezésére hivatkozva csaltak ki 90 és 170 ezer forint közötti összegeket.

Az év október 3 és november 15 között összesen 1,2 millió forintot szereztek meg  úgy, hogy sosem a saját nevüket írták rá az átvételi elismervényre. Egy fillért sem fizettek vissza, s egy idő után már hiába kereste őket a jóhiszemű atya, eltűntek előle.

Elismerte a bűncselekményt a 26 éves K. Szilvia, akit a Veszprémi Törvényszéken dr. Varga Gábor büntetőtanácsa folytatólagosan, társtettesként elkövetett csalás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélt, aminek a végrehajtását öt évre felfüggesztették. Élettársát egy másik eljárásban vonták már korábban felelősségre, ő végrehajtandó büntetést kapott: egy év tíz hónapot kell fiatalkorúak börtönében töltenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!