Hírek

2013.08.02. 19:17

A törökök világa

A tavalyi siker után másodszorra is kitört a törökvilág Alsóörsön.

Győrffy Árpád

A korábbi formához és a garantált közönséghez ragaszkodva az idén is a strandon kezdték a háromnapos műsort, pénteken délután a tatai Pálffy kompánia tartott hadtörténeti bemutatót, kiegészítve a török kor végén népszerű táncok, viseletek megismertetésével. A rendezvényt megnyitó Hebling Zsolt polgármester arra hívta fel a nagyszámú érdeklődő figyelmét, hogy Alsóörs nemcsak a strandja és vendégszeretete miatt érdekes, érdemes felsétálni a falu felső részeibe, ahol a Törökház és a református templom környékének középkori hangulata egy teljesen más világot mutat. A program este a ófalu kocsmája előtt folytatódott a Szelindek együttes balkáni zenéjével, táncos műsorával.

A törökvilág első estéjét az Egri csillagok című darab zárta a Pannon Várszínház előadásában. Szombaton délután öt órától kézműves bemutatókat tartanak. Este hét órakor az általános iskola első osztályosai A kiskakas rézkrajcárja című mesejelenetet, majd a Galyda bábszínház tagjai a Ludas Matyi című darabot adják elő. Este nyolckor Kobzos Kiss Tamás és Erdal Salikoglu az autentikus török zenével ismerteti meg a hallgatóságot. A második napot Kovács Gémes Julianna énekes, hastáncos show-ja és a Hes- tiafire tűzzsonglőr csapat bemutatója koronázza meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!