Hírek

2013.05.07. 06:40

Bokorba, erkélyre rejtették a lopott kerékpárokat

Veszprém megye - Két kerékpárlopás tettesét is elfogták a rendőrök: egy fiatal lépcsőházból lopott, egy férfi erkélyén pedig szomszédja ismerte fel saját biciklijét.

veol.hu

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Ajkai Rendőrkapitánysága dolog elleni erőszakkal szabálysértési értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – szabadlábon hagyása mellett – egy 16 éves fiú ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a somlóvásárhelyi gyanúsított 2013. május 4-én az esti órákban egy Devecser, Park utcai lépcsőházból eltulajdonított egy lezárt kerékpárt.

A kétkerekűt egy közeli bokorba rejtette, majd pár órával később visszament érte. Az arra járőröző rendőrnek gyanús lett a fiatal viselkedése, ezért igazoltatta, majd a helyszínen megállapította, hogy a sövényben lévő kerékpárt a gyanúsított tulajdonította el egy lakóházból. A fiú ruházatából a helyszínen egy lakat és egy lánc került elő.

Kovács Krisztián r. törzsőrmester járőrvezető az illetőt elfogta és előállította a Devecseri Rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A további eljárást lopás vétség megalapozottan gyanúja miatt az Ajkai Rendőrkapitányság Devecseri Rendőrőrs bűnügyi csoportja folytatja le.

Az elfogáskor a gyanúsítottal volt egy másik személy is, aki a nyomozás adatai szerint nem hozható összefüggésbe a bűncselekmény elkövetésével, de a Veszprém Rendőrkapitányság eltűnés miatt körözte. Őt a rendőrök visszaszállították a pápai lakásotthonba.

Egy másik ügyben is intézkedett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Pápai Rendőrkapitánysága, amely lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást - szabadlábon hagyása mellett - Sz. László pápai lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a rendőrök egy bejelentés alapján tartott házkutatás során az 58 éves férfi lakásában megtalálták és lefoglalták azt a kerékpárt, melyet a sértett ismert fel az ugyanabban a háztömbben lakó Sz. László erkélyén.

Az egyenruhások a házkutatás során más nevére kiállított okmányokat is találtak. A gyanúsított sem a kerékpár, sem az okmányok eredtével nem tudott elszámolni.

A férfit előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A további eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!