Hírek

2013.03.08. 10:43

Hello Alex!

Sokáig vívódtam rajta, hogy írjak –e - némi közhellyel élve - a honi popzene egén üstökösként feltűnő ByeAlexről.

Szabó Péter Dániel

A közmédia által becsülettel összegrundolt dalversenyt megnyerő énekes/dalszerző ugyanis egy hete, a döntő óta közbeszéd tárgya lett; a buszokon és a kávézókban is témát szolgáltat a trécselőknek, sőt, amúgy magyarosan még vicc is született az ifjú hipszter nevéből. Erről azonban majd később, érdekesebb inkább megvizsgálni magát a ByeAlex-jelenséget.

Merthogy erről van szó, hiszen a vastag keretes szemüvegben és kötött sapkában dalolászó fiatalember csak és kizárólag a mindenható közönség kegyeinek köszönheti győzelmét, a goromba ítészek nem őt küldték volna a májusi malmöi vurstliba, amit egyébként egész Európában nagyjából mi veszünk komolyan.

Az internetes blogbejegyzésekben és kommentekben legtöbben a dal különlegességét, valamint Alex őszinteségét és esetlenségét emelték ki, s persze azt, hogy nem tűnt műanyagnak és „megcsinált” sztárnak Radics Gigi, Kállay-Saunders András vagy épp a szívünkhöz veszprémiként oly közel álló Vastag Tamás oldalán. Nos, kezdjük azzal, hogy ez utóbbi megállapítás nem igaz. ByeAlex imidzse ugyanis az utolsó hajszáláig kitalált, csak épp egyrészt a fent említett, s tőlünk nyugatra már jó másfél-két esztendeje komoly divatnak számító hipszter külső még nem ivódott bele a magyar köztudatba, másrészt pedig aki kis hazánkban nem a jól megszokott, bugyuta, rádióbarát nótákat énekli, az rögtön különleges és underground lesz.

Nem véletlen, hogy a hasonszőrű előadókat és zenekarokat futtató lemezkiadó és annak vezetője menedzseli Márta Alexet, akit ügyes, a webkettes alkalmazásokat aktívan használó gerillamarketineges fogásokkal népszerűsítettek az elmúlt időszakban. Korántsem véletlen tehát a siker. Ehhez azonban kellett, hogy a Kedvesem tényleg kiváló popdal, fülbemászó verze- és refrén-dallammal. És akkor a fent említett vicc, merthogy a magyar ember kreatív és mindenből poént kreál. Igazi favicc, az interneten futottam bele, előre is elnézést kérek érte.

- Mit mondott Mourinho, a Real Madrid edzője kollégájának, Fergusonnak a Manchester United kiesése után? - ByeAlex.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!