Hírek

2013.02.18. 13:39

Újabb segítség Hubának - gála volt a sportcsarnokban

Várpalota - További 1,7 millió forint gyűlt össze a nagybeteg palotai kisfiú, Szalkai Huba gyógykezelésére az elmúlt hétvégén a sportcsarnokban rendezett jótékonysági gálán, így nincs akadálya a speciális németországi kezelésnek.

Szabó Péter Dániel

A Naplóban is több ízben írtunk már a gyilkos kórral hősiesen küzdő nyolcéves kisfiúról, Szalkai Hubáról. A várpalotai Bán Aladár Általános Iskola második osztályos diákjánál tavaly nyáron a csigolyákból és keresztcsontból kiinduló rosszindulatú daganatot találtak. Ugyan azonnal megműtötték Debrecenben, s hónapok óta kemoterápiás kezelést is kap, ám komoly javulás a Németországban elérhető, proton besugárzásos kiegészítő kezelés révén állhatna be az állapotában.

Az X-Faktor televíziós énekversenyből ismert veszprémi tehetség, Vastag Tamás is örömmel fogadta el a várpalotai meghívást (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A speciális kezelés ára azonban mintegy ötmillió forint, amelynek előteremtése bizony meghaladta a család anyagi lehetőségeit, ezért az elmúlt hónapokban össznépi gyűjtés indult meg a városban és környékén. A példaértékű összefogás egyik csúcspontja a várpalotai sportcsarnokban szombat este rendezett jótékonysági gálaműsor volt, amelynek teljes bevételét a kisfiú gyógykezelésére ajánlották fel a szervezők.

A felhíváshoz első szóra csatlakoztak a helyi csoportok és előadók, így egy-egy táncos műsorral a közönség elé lépett többek között a Queen Dance, a DSE Unió, a T-Dance, az Aerofitt, a Vision Hip-Hop és a Crystal Fitness SE, de nagy sikerrel énekelt a gálára ellátogató mintegy 700 vendégnek Stickl-Kósa Ivett, Somogyi Anett és Dézsenyi Zsófia is. Az est egyik fénypontja Huba osztálytársainak produkciója volt, a Bán Aladár Általános Iskola másodikos nebulói beteg osztálytársuk képével a kezükben adtak műsort. Országosan ismert előadók is örömmel jöttek segíteni Várpalotára, így színpadra lépett a sportcsarnokban Baby Gabi, Vastag Tamás, Henna, Ásós Attila Pacsirta, Sihell Ferry, Náray Erika és Kökény Attila, valamint Bagi Iván és Nacsa Olivér is.

Huba osztálytársai, a Bán Aladár Általános Iskola másodikos nebulói beteg osztálytársuk képével a kezükben adtak műsort (Fotó: Szabó Péter Dániel)

- Megható volt látni, ahogy tömött sorokban érkeznek az emberek a rendezvényre, amelynek fő célját mindenki jól ismerte. Huba szülei is nagyon meghatódtak, hogy ennyien próbálnak segíteni a kisfiukon. Az est végén közel 1,7 millió forintról szóló óriás csekket tudtunk átnyújtani az édesapának, Szalkai Károlynak. Az összeget a mai nap felkerekítve el is utalta a család számlájára az Egy Mosolyért Közalapítvány - mondta el kérdésünkre Huszárné Bacsárdi Valéria önkormányzati képviselő, aki Farkas Kiscsünt Attilával és Pintér Tamással együtt szervezte a jótékonysági gálát. Megtudtuk azt is, hogy az 1,7 milliós adománnyal összegyűlt a szükséges ötmillió forint, így ha mindent rendben találnak az orvosok, Huba márciusban részt vehet a speciális kezelésen Németországban.

 

 

Huszárné Bacsárdi Valéria kérdésünkre elmondta, ugyan a proton besugárzásos kiegészítő kezelés árát sikerült összeszedni, ám a gyűjtést ettől függetlenül tovább folytatják Várpalotán, hiszen a család kint tartózkodása is komoly összeget emészthet fel. Március 1-jén délután például jótékonysági futást rendeznek a Bán Aladár Általános Iskolában, a nevezési díjakból befolyt pénzt is a családnak utalják majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!