Hírek

2013.02.21. 14:06

A Fidesz frakció támogatja a veszprémi költségvetést

Veszprém - 2013 a megújulás éve, az idei a megújulás költségvetése. A Fidesz veszprémi képviselőcsoportja támogatja a város költségvetését, mondta dr. Mihalovics Péter frakcióvezető.

Balla Emőke

Porga Gyula polgármester február 15-ig benyújtotta a költségvetést, ezen a héten a bizottságok tárgyalják, a közgyűlés jövő héten, február 28-án szavaz róla. A város 14 milliárd forintos költségvetése hatékony és kiszámítható, stabil finanszírozást eredményez, a Fidesz frakció támogatja, hangsúlyozta a csütörtöki sajtótájékoztatón a frakcióvezető, aki kiemelte: nincs működési hitelfelvétel és nincs adóemelés.

A megújulás költségvetése az idei. A megyei jogú városok versenyében minden település megtalálhatja, miben lehet több másoknál, melyek számára a kitörési pontok. Veszprémben továbbra is kiemelten támogatják a szellemi, kulturális, turisztikai értékeket, kulturális- és sportegyesületeket, intézményeket. A költségvetés hetvenöt százaléka működésre, huszonöt százaléka fejlesztésre fordítható;  ez egy élhető, gyarapodó, gazdagodó várossá varázsolja Veszprémet. Új belváros, új kulturális központ épül, fejlesztik a közlekedést. Szembetűnő a változás, milyen volt Veszprém 2010-ben és milyen lehet négy év múlva, 2014-ben, teljesen új települést lát majd az, aki végigsétál a városon. A költségvetés mellett szóló érv, hogy a választókerületek képviselői elmondták igényeiket, az általuk kért fejlesztések, beruházások - járda felújítások, csapadékvíz elvezetések - is bekerültek a büdzsébe. A képviselők rendszeresen találkoznak az állampolgárokkal, a következő hónapokban városrészi fórumokon várják a veszprémiek véleményét - hangzott el.

Aki nem támogatja a költségvetést, az nemet mond a stabil gazdálkodásra, a kiszámítható finanszírozásra, a már megkezdett fejlesztésekre, közölte dr. Mihalovics Péter frakcióvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!