Hírek

2013.01.28. 10:55

Veszprém megyében nem lesz LMP-szakadás

Eddig senki nem jelezte a Lehet Más a Politika (LMP) megyei aktivistái közül, hogy a pártból a Párbeszéd Magyarországért Platformhoz csatlakozna.

Halmos György

Erről Gerstmár Ferenc, a párt megyei választmányának tagja, a veszprémi szervezet elnöke beszélt érdeklődésünkre. Mint arról a Napló is beszámolt: kilépnek az LMP-ből és új pártot hoznak létre a Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai, akik az LMP-ben maradókkal szemben tárgyalni szeretnének a Bajnai Gordonhoz köthető Együtt 2014 mozgalommal.

Gerstmár Ferenc elmondta, hogy a novemberi kongresszust követően mostanra vált világossá az eltérő két álláspont a párton belül.

Hozzátette, fel kellett készülni arra, hogy lesznek, akik elhagyják a pártot. A kongresszus megyei delegáltjai akkor és most is a többségi irányvonalat támogatták, támogatják. Azon reményének adott hangot, hogy a helyzet tisztázása kivált egy olyan hatást, ami akár növelheti is az LMP tagjainak számát. Gerstmár Ferenc úgy vélekedett, hogy a következő időszaknak már nem a párt belső vitáiról kell szólnia, hanem a felvállalt feladatok, célkitűzések végrehajtásáról.

- Az LMP célja a kormányváltás úgy, hogy azok ne kerülhessenek vissza a hatalomba, akiknek a kétharmad, illetve a szélsőjobb megerősödése köszönhető - fogalmazott. Szólt arról is, hogy az LMP és a leendő új párt céljai között sok a közös, ezért korrekt viszonyt kell kialakítani, az elválásnak pedig minél kulturáltabbnak kell lennie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!