Hírek

2012.11.18. 15:33

Mi kell a jó vállalkozáshoz? Lehetőségekről, nehézségekről

Veszprém - A FIVOSZ Veszprém megyei szervezete szombaton délután tartotta rendezvényét, ahol Petróczi Péter, a szervezet megyei elnöke elmondta, a mostani nehéz gazdasági helyzetben kevesen gondolkodnak abban, hogy vállalkozást indítsanak.

Marton Attila

Szervezetük ezért abban szeretne segíteni, hogy a vállalkozókat, illetve cég alapításában gondolkodókat tájékoztassa és összefogja. A tapasztalatlanság gyakran forintosítható veszteséget okoz a fiatal kezdő vállalkozóknak, tette hozzá a megyei elnök. Az információnyújtás mellett a gyakorlottabb vállalkozók tapasztalatainak megosztásával is támogatni kívánják a 18-35 éves korosztályt. Az elnök kiemelte, a FIVOSZ beszállítói szerződést kötött az egyik hipermarketlánccal, így a szervezeten keresztül olyan lehetőségek is elérhetőek a fiatal vállalkozóknak, ami önerőből szinte lehetetlen lenne számukra.

A fentiek mellett tanácsadás is a vállalkozók rendelkezésére áll a piacinál alacsonyabb összegért, mondta el Petróczi Péter. A kezdő vállalkozókra vonatkozó pályázatokról megjegyezte, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a 18-35 év közöttieknek írt ki 5 milliárd forint keretösszegű pályázatot, amelyből hozzávetőlegesen 1600 cég indulását szeretnék támogatni. Bár a pályázat kiírása az eredeti tervekhez képest csúszásban van, mert az idei év helyett csak 2013 márciusától lehet rá jelentkezni, a megyei elnök szerint az NFÜ felismerte a problémát és a kezdeményezés által kijelölt irány is jó. Az egyéni vállalkozók hárommillió forintra, a cégek pedig maximum hatmillió forintra pályázhatnak, a részvételhez 10 százalék önrészre van szükség. A rendezvényen előadást tartott Birincsik Albert, aki a cégalapítással és a vállalkozások elindításával kapcsolatos saját tapasztalatait osztotta meg, valamint felhívta a figyelmet a tervezés és az üzleti stratégia fontosságára. A marketingszakértő kiemelte a jelenlévő fiatal vállalkozóknak, akik között akadt műkörmös, grafikus, valamint gyerekcipő-webáruházat üzemeltető kereskedő is, hogy minden vállalkozás számára nélkülözhetetlen egy jól működő saját weboldal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!