Hírek

2012.10.21. 13:52

Kézilabda - Vesztes állásból nyertesek

Veszprém - Az első osztályú női kézilabda bajnokságban a Veszprém Barabás KC fiataljai a végjáték bizonytalankodásai ellenére magabiztosan gyűjtötték be újabb győzelmüket.

Novothny Ottó

Veszprém-Dunaújváros 33:28 (17:12)

Veszprém, 300 néző. V.: Andorka, Hucker.

Barabás: Vig - Kokas 1, PLANÉTA 6, PALKÓ 6, Tóth E. 7(4), Tóth G. 3, Schatzl 2. Csere: Pásztor (kapus), Hosszú 1, Kurucz, Pelczéder 2, Bárány 2, Horváth, TAKÁCS B. 3. Edző: Róth Kálmán.

Dunaferr: Knezovic - BÓDI 8, GÁSPÁR 1, Sánta, Takács F. 4, FERLING 8(2), BERTA 5. Csere: Pisák, Csapó Kapusok), Gera, Vadász, Takács D., Orbán, Kővári, Újhelyi. Edző: Mátéfi Eszter.

Kiállítások:  10, ill. 8 perc.

Hétméteresek:  44, ill. 22.

Meglepte ellenfelét a vendégcsapat, amely pillanatok alatt elhúzott, 0:4. A hazaiak megkezdték a felzárkózást, ami a 10. percben sikerült, 4:4. Ezt még többször kellett megtenni, majd a 18. percben átvette a vezetést a lendületes VBKC, 9:8. A folytatásban fokozatosan húzott el riválisától a házigazda, a dunaújvárisak fáradni látszottak. Szünet után remekül indított a Barabás, 20:12. Ezzel el is dőlt a találkozó, ám a hazaiak technikai hibáinak köszönhetően a vendégek közelebb férkőztek, 40. perc, 22:17. Ezután hat percig nem lőtt gólt a Duna parti társulat és megint simának tűnt a meccs, 28:20. A végjátékban meglehetősen vagdalkozós játék alakult ki, sok rossz megoldással, de a házigazdák győzelme egy pillantig sem forgott veszélyben.

A Barabás KC ötödször gyűjtötte be a két pontot, megismételve a korábban már látott  forgatókönyvet: a biztos vezetés birtokában a rutintalan fiatalok kiengednek, ám az ebből adódó lehetőségekkel ezúttal a - szintén ifjú -  vendégek nem tudtak élni.

Róth Kálmán:  - Fiatalságunk miatt nem tudtunk nagyobb arányban nyerni. A meccs nagy pozitívuma, hogy a veszprémi nevelésű Takács Bianka először játszott NB I-es szinten.

Mátéfi Eszter: - Rengeteg hibával játszottunk, így aztán az időnkénti jó teljesítmény is kevés volt a sikerhez. Ugyanakkor véleményem szerint a játékvezetők sem  a mi javunkra tévedtek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!