Hírek

2012.08.22. 13:38

Nádasban rejtegetett vízi járművek

A nádasokban elrejtett vízi járműveket csónakokat, vitorlásokat, vízibicikliket megpróbálja felderíteni, majd eltávolítani - derül ki a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Varga Domokos Péter

Az elmúlt időszakban megnövekedett a Balaton területén lévő nádasokban illegálisan tárolt, vagy rejtett vízi járműveknek száma. Olykor a rendőrök számára is nehezen megközelíthető helyeket csak azok ismerik sokszor, akik kárt téve a természetben  - kivágva a nádasokat - helyezik el a kíváncsi szemek elől rejtve a csónakokat, vitorlásokat, vízibicikliket.



Ennek akar véget vetni, hogy ellenőrizhető és legális tárolókba kerüljenek az eszközök, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság. Az ORFK, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Légirendészeti Parancsnokságának munkatársaival közösen, a magasból helikopterrel derítik fel az illegális tároló helyeket. Azokról GPS helymeghatározó adataival ellátott, nagyfelbontású digitális légi felvételek készítenek a felmérés, dokumentálás, feldolgozás és az elemzés céljából. Jelenleg a Keleti-medence "feltérképezése" készült el, melynek adatainak elemzését végzik. 

A keleti-medence eldugott nádasait a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Légirendészeti Parancsnokságának a légtérben járőröző munkatársai, Sarkadi István rendőr alezredes pilóta és Rozslai Péter rendőr főtörzsőrmester fedélzeti operátor, Kutasi Gábor rendőr őrnagy a vízirendészet munkatársa kutatták ét egy MD-500-as helikopter segítségével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!