Hírek

2012.07.24. 05:12

Tábor hátrányos helyzetű gyerekeknek

Pápa - Az Egyesített Szociális Intézmény Családsegítő Szolgálata szervezte a napközis tábort rászoruló gyermekek részére július elején. Az első héten az alsó tagozatosokat, a másodikon a felsősöket fogadták a Kópévárban, összesen negyven gyermeket, reggel nyolctól délután négyig.

Nagy Imre

A gyerekek a Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat gondozásában állnak, így év közben is gyakran találkoznak a szolgálatok munkatársaival. - Jutalomként is igyekeztünk biztosítani a tábor lehetőségét, és természetesen a rászorultság is döntően befolyásolta a kiválasztást.  Változatos programokat állítottunk össze. A kicsik megismerkedtek az avar kori történelemmel, ezt fegyverbemutatóval kötöttük össze. Jelmezbe is öltözhettek, amit rettenetesen élveztek - fogalmazott Maródiné Győrfy Viktória vezető családgondozó,  a tábor vezetője. Megtudtam tőle, hogy vetélkedőt tartottak a rovásírással kapcsolatban, illetve történeti totót is kitöltöttek az elhangzottak alapján. Tartottak kézműves foglalkozásokat, ellátogattak a Kékfestő Múzeumba, ahol pozitív minta nyomásával terítőt készítettek. 


- Jártunk a tűzoltóknál is, amit szintén nagyon élveztek. A felsősök egy rendhagyó történelem órán vettek részt a hét elején, majd kedden az ottani polgármester segítségével Mihályházára látogattunk el. Itt egész napos program keretében lovagoltak, volt állatsimogató, illetve ellátogattunk a veteránautó műhelybe, és megnéztük a református templomot, illetve a babakiállítást is. Szerdán Pintér Péter, a Hét Csillag Egyesület elnöke tartott baranta harcművészeti bemutatót, majd ellátogattunk a mentőállomásra, és volt egy drámapedagógiai foglalkozásunk is, amit Tegyi Tibor drámatanár tartott - mondta el a tábor vezetője.  A hét zárásaként az Esterházy-kastélyt tekintették meg a táborosok.  

- Azt gondolom, elég változatos programot tudtunk biztosítani a gyerekeknek. Mindezt sikerként könyvelem el, nagyon jó volt látni a gyerekek arcán a vidámságot, azt, hogy élvezték a programokat - fogalmazott a szakember.



A tábor célja egyrészt az volt, hogy egy rövid időre „mentesítsék” a szülőket azzal, hogy biztosítják a gyerekek felügyeletét. A másik cél is nemes, hiszen olyan gyerekek vettek részt a kéthetes táborban, akiknek a nyaralás - helyzetüknél fogva - ritkán, vagy egyáltalán nem adatik meg. A tábort öt szakember önzetlen munkája segítette. Ők abban reménykednek, hogy az intézmény jövő évi költségvetése ismét biztosítja, hogy a tábort a következő nyáron is megszervezzék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!