Hírek

2012.07.23. 09:53

Kiállítás a mindszentkállai Faluházban

Mindszentkálla - „Egy Isten teremtette lelkes élőlény burka volt egykor” címet viseli Molnár Imre kiállítása a mindszentkállai Faluházban.

Kovács Gáborné

Zsúfolásig megtelt a Faluház július 21-én délután Mindszentkállán.

Kiállítás megnyitójára érkeztek az érdeklődők. A Budapesten élő és alkotó művész, akinek munkáit mutatja be a kiállítás, Molnár Imre, több évtizede kötődik a településhez.

Molnár Imre Ferenczy Noémi-díjas bőrműves iparművész 1942-ben született Budapesten. A hetvenes évek elejétől aktív kiállító, számtalan önálló kiállításon mutatta be bőrből készült alkotásait Budapesten és az ország más városaiban. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének tagja.

2011-ben Ferenczy Noémi-díjjal tüntették ki.

Munkái megtalálhatók: Angliában, az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Görögországban, Hollandiában, Németországban, Svájcban, Svédországban, Horvátországban, a Vatikánban, Pannonhalmán, az Országos Széchenyi Könyvtárban, a Parlamentben, Múzeumokban, valamint számos közintézményben és magántulajdonban.

A település Önkormányzata nevében Keszler Gyula polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Jankovics Marcell a Magyar Művészeti Akadémia tagja megnyitotta a kiállítást. Méltatta az alkotó munkáit, munkásságát. Alkotásai között találhatók művészi tárgyak, és használati tárgyak, melyek mindegyike bőrből készült. Közreműködött Szabó Zoltán dudás, a Hagyományok Háza osztályvezetője, az Óbudai Népzeneiskola tanára.

A kiállítás augusztus 20-ig lesz látható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!