Hírek

2012.07.02. 17:43

Biovásár a házak között

Várpalota - Bolhapiac és biovásár várta az érdeklődőket a hétvégén a Tési-dombon, az Egészséges Palotáért Egyesület (EPE) rendhagyó ökonapján.

Szabó Péter Dániel

A szociális városrehabilitáció részeként több ízben szervezett már az egészséges és környezettudatos életmód felé terelő programokat az EPE. Ezúttal a Bakony utca és a Bátorkő utca közötti területen ökonapra invitálták a nagy hőség ellenére érdeklődő palotaiakat, akik jöttek is szép számmal, hiszen a szervezet nevéhez köthető bolhapiacot már másfél éve sikerrel rendezik meg a településen. A használt dolgok cseréje mellett azonban a környék termelői, kézművesei is bemutatkoztak a biovásár keretében. Míves kerámiák és ízletes, házi biosajtok várták a Tési-dombon élőket.



Közben a környéken élők folyamatosan hozták a zöld háztartás verseny keretében kitöltött környezettudatossági kérdőíveket. Dobos Tamás elnökhelyettestől megtudtuk, mintegy 100 család jelentkezett az EPE több hónapon át tartó vetélkedőjére, amelynek "zöld" koncertekkel egybekötött eredményhirdetését augusztus végén tartják majd a városrészben.

Az ökonap részeként Vancsek Ferenc, az EPE elnöke tartott előadást a bioélelmiszerekről és helyi termékek fontosságáról, de a szervezők által készített szürkemarha gulyást is megkóstolhatták a vendégek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!