Hírek

2012.06.08. 06:38

Idén is felvonulnak a motorosok

Alsóörs - Az évtizedes tradícióhoz hűen ismét szombaton tartják meg a Harley-Davidson-fesztivál sokak által legjobban várt és talán a leglátványosabb rendezvényét: a motoros felvonulást.

Szabó Péter Dániel

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan szombaton 12 órától indulnak a motorosok Balaton-parti körútjukra. A felvonulás tervezett útvonala a következő: gyülekező Alsóörsön, onnan pedig Csopak, Balatonfüred és Tihany érintésével jutnak Aszófőre, ahonnan visszafelé Balatonfüred, Csopak, Paloznak, Lovas, Felsőörs, Balatonalmádi lesz a Harley-kör útvonala, a cél pedig természetesen a monstre motorosfesztiválnak helyet adó alsóörsi Európa Kemping lesz.

Reiter Barnabás alezredes, a megyei főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a hagyományos motoros felvonulás ideje alatt félpályás útlezárás lesz érvényben az érintett útszakaszokon. A hosszú motoroskaraván miatt a gépjárművezetők torlódásra, forgalmi dugóra számíthatnak szombaton a déli óráktól a 71-es főúton és környékén. Az alezredes azt ajánlotta, hogy aki teheti, a felvonulás ideje alatt kerülje el a fent említett útvonalat, vagy induljon el korábban.

A rendőrség ugyanakkor kéri a résztvevőket a közlekedési szabályok betartására, ugyanis szabálysértés vagy bűncselekmény esetén megteszik a szükséges intézkedéseket.

A csillogó gépcsodák, különlegesen épített motorok felvonulását minden évben több ezer érdeklődő szokta megtekinteni. Nem is csoda, hiszen van mit nézni: tavaly a becslések szerint mintegy három-ötezer motoros dübörgött végig az Alsóörs-Aszófő közötti hagyományos Harley-körön. Péntek délelőtt egyébként körülbelül száz motoros a megyeszékhelyre látogat, a Veszprém Aréna előtt fogadják őket.

A fesztivál ideje alatt többek között a megyei főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának, illetve a megyei balesetmegelőzési bizottság munkatársai közlekedésbiztonsággal kapcsolatos előadásokat, felvilágosító programokat tartanak az érdeklődőknek. A kempingben és környékén fokozott rendőri jelenlét van érvényben, hiszen jelentősen megnőtt a forgalom. A fesztivállal kapcsolatban rendőri intézkedés még nem történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!