Hírek

2012.06.12. 06:05

Füredi iskolások a Ladik-döntőben

Balatonfüred – Az ország három nagy lapkiadó vállalata szervezi meg évek óta 7–8. osztályosoknak a Lapot a Diákoknak (Ladik) vetélkedőt, melynek országos döntőjét kedden tartják.

Varga Ibolya

Hagyományok szerint a jelentkezőknek egy tesztet kell kitölteniük, ami általában nem okoz gondot, kevés hibával elvégzik a feladatot. A második fordulóban sajtóismereti kérdésekre adnak választ, és elkészítik a saját újságjukat. Az ebben a fordulóban legjobban szereplők közül az öt legjobb csapat kerül be a megyei döntőbe.

Ott már összetettebb feladatok vannak. Idén ezen a legjobban a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola K. O. Médiások csapata szerepelt, melynek tagjai: Balogh Ákos, Jakab Viktor, Király Kamilla, Nagy Alexandra és őry Fanni, felkészítő tanáruk dr. Hullerné Takács Ilona. A csapat hétfőn elindult, hogy összemérje tudását az ország többi megyéjének legjobbjaival. Bikalon nagyon jók a feltételek arra, hogy sokoldalúan megmutassák tudásukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!