Hírek

2012.04.13. 14:57

Civilek ismerkedtek a pápai reptérrel

Pápa - Gyerekek foglalták el pénteken délelőtt az MH Pápa Bázisrepülőteret. No, nem kell valamiféle véres partizánakcióra gondolni, csupán az Iskolák napja a bázisrepülőtéren elnevezésű rendezvényen vett részt az ifjúság.

Polgár Tibor

A nagyszabású programot a pápai bázisrepülőtér a Nehéz Légiszállító Ezreddel (HAW) közösen szervezte a városi és a környékbeli iskolák fiataljai számára. A látványos bemutatókat felvonultató délelőttön közel 800 iskolás járta be negyvenfős csoportokban az előre meghatározott, több állomásból álló útvonalat kísérők vezetésével.

Az egyes állomásokon a katonaélethez, a bázis mindennapi munkájához kötődő programok várták a látogatókat. A fegyver-, tűzszerész-, és kutyás bemutatók mellett az érdeklődők kipróbálhatták a repülőtéri munkagépeket, valamint többek között megtekinthették a C-17-es teherszállító repülőgépet is.

A repülőtéri nyílt nap a délutáni órákban a bázison dolgozók családtagjainak a látogatásával vált teljessé, akik szintén részt vehettek az erre az alaklomra összeállított változatos programokon. Így a pénteki nap folyamán csaknem 1500 szerencsés érdeklődő pillanthatott bele a MH Pápa Bázisrepülőtér életébe.

A rendezvény legfőbb üzenetét a civil társadalom felé történő nyitásban fogalmazták meg a szervezők, ugyanis Pápa katonavárosi mivoltából fakadóan különösen fontos, hogy a lakosság információval rendelkezzen a bázis életéről. A bázisrepülőtér vezetősége fontosnak tartja, hogy minden magyar fiatal megismerkedjen a honvédséggel és annak lényeges szerepével, amire ne csak egy titokzatos, zárt világként gondoljon, továbbá átérezze a haza védelmének fontosságát. A nyílt nap szervezői figyeltek rá, hogy a fiatalok pozitív élményekkel távozzanak a bázisról, és a jól sikerült rendezvénynek köszönhetően minden bizonnyal el is érték a céljukat.

A pápai repülőtér idén ünnepli fennállásának 75 éves évfordulóját, amely a későbbiekben az önkormányzattal közösen egy nagyobb szabású, több napos ünnepséget is megrendez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!