Hírek

2012.03.30. 10:13

Leváltották a megyei főügyészt

Veszprém - Azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmentette a legfelsőbb ügyész a Veszprém Megyei Főügyészség két vezetőjét a hét elején.

Mátételki András

Kedden, 27-én értekezletet tartottak a megyei főügyészségen, ahol dr. Varga Zs. András, a legfőbb ügyész helyettese értékelte kollégái múlt évi munkáját. Ekkor már tudott volt, hogy dr. Fejes Péter távozik a posztjáról, ugyanis előző nap rövid, udvariassági kör-emailban elköszönt kollégáitól.

Viszont csak a keddi értekezlet után derült ki, hogy távoznia kell helyettesének, dr. Györe Istvánnak is. Az ügyészeket nem csak ez utóbbi hír lepte meg, hiszen szakmailag és emberileg elismerték Györe munkáját, hanem az is, hogy az értekezleten semmilyen indok nem hangzott el a leváltásokkal kapcsolatban.


 
Éppen ezért megkerestük dr. Horányi Miklóst, a Legfőbb Ügyészség szóvivőjét, aki kérdésünkre szűkszavúan csak ennyit mondott: "Nem szükséges indoklás a felmentéskor az ügyészség jogállásáról szóló törvény szerint." A szóvivő megerősítette a Napló információját miszerint a jövőben a nemrég magas állami kitüntetést kapott dr. Bicskey Ildikó megbízással látja el a főügyészi teendőket, helyettese dr. Ráczkó Veronika lesz.
 
Információnk szerint Fejes Péter a Győri Fellebbviteli Főügyészségen, míg Györe István a megyei főügyészségen folytatja munkáját, mindketten beosztott ügyészként dogoznak tovább.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!