Hírek

2011.12.12. 09:49

Új szociális központ Tapolcán

Tapolca - Nyolcvannégymillió forintos beruházással készült el a Tapolca és Környéke Kistérség Többcélú Társulás szociális központja, az eddig is használt épület nyugati szárnyának teljes felújításával.

MTI

Az ünnepélyes átadásra meghívott kistérségi vezetőket, szakembereket előbb Zsiray Ilona projektmenedzser, majd Császár László, a társulás elnöke köszöntötte.

Amint az a beszédekben elhangzott, a beruházás vissza nem térítendő pályázai támogatásból készült el, az energiatakarékos üzemeltetés maximális figyelembevételével. Korszerű ajtókat, ablakokat építettek be, a homlokzati falakat szigetelték, illetve megtörtént az épület gépészeti rendszerének teljes cseréje. Felújították az elektromos hálózatot, a vizesblokkokat, a fűtésrendszert, új radiátorokat szereltek be, új burkolatot helyeztek le. A mozgáskorlátozottak közlekedését az udvarról induló, három megállós lift segíti. A felújított épületrész a Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat számára biztosít helyet. Az emeleti részen irodahelyiségeket, tárgyalókat, raktárakat alakítottak ki, a földszinten pedig egy programok lebonyolítására is alkalmas nagyterem létesült.

Az új épületrészt Szabó Emőke református lelkész, valamint Csere Sándor kanonok szentelte fel. A nemzetiszínű szalag átvágása után a korábbi kistérségi elnök, Szencz Lajosné mondott köszönetet a települések vezetőinek, hiszen, mint azt többször is kiemelte, az összefogás nélkül nem valósulhatott volna meg ez a szép és fontos célokat szolgáló beruházás. A rendezvény fogadással zárult.

 

A kistérségi szociális központ beruházásával együtt egy kifejezetten mozgássérülteket szállító gépjárművet is beszerzett a társulás. Ez várhatóan  nagyban megkönnyíti majd a rászorulók életét a mindennapok során.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!