Hírek

2011.09.23. 07:03

Aláírást gyűjt a szakszervezet

Pápa - A Vasas Szakszervezeti Szövetség a Húsipari Dolgozók és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével karöltve szervezett aláírás-gyűjtési akciót szerdán a város sétálóutcáján, a nagyáruház mellett.

Nagy Imre

"Mertünk nagyot álmodni, de most ideje felébredni. Merjünk felébredni, mert a bőrünkre megy!" - volt olvasható a szakszervezetek sajtóközleményén. Mint azt Molnár Ákos, a "vasasok" regionális ügyvivője a sajtótájékoztatón elmondta, egyedülálló és demonstratív az, hogy egy ügy mellé ennyi szakszervezet áll.
 
- A Vasas Szakszervezeti Szövetség július 6-án, Győrben indította aláírásgyűjtő akcióját, aminek célja a kormány Munkatörvénykönyv-tervezetének módosítása. Azt akarjuk, hogy a parlament ne fogadja el a jelenlegi, a kormány által összeállított tervezetet. Akciónk nincs időhöz kötve, eddig mintegy hatvanezer aláírást gyűjtöttünk. A petíciót a kormány elé visszük - fogalmazott az ügyvivő.

A tiltakozás kiemelt pontjai a munkanélküli-járadék kilencvennapos korlátozása, a hitelválságra kidolgozott kormányzati megoldás, a hat hónapos próbaidő bevezetése, illetve a nyugdíjakat érintő intézkedések voltak.


 
- Egyéb akciót is szerveztünk, parlamenti képviselőket hívunk fórumokra. Ennek első állomása Győrben volt, a következő Szombathely, majd Tatabánya lesz. Itt azt kérdezzük meg, hogy a parlamenti képviselő hogyan képviseli a választóit a Munka törvénykönyvének vitájában, illetve a szavazáson. Ezt az akciót Kelet-Magyarországon is folytatjuk, lesz fórumunk Salgótarjánban, Miskolcon, Debrecenben és Szegeden is. Október 1-jén nagygyűlést tartunk Budapesten, oda több tízezer embert várunk - mondta Molnár Ákos.
 
A Vasas Szakszervezeti Szövetség az ország mintegy 250 gazdasági társaságánál csaknem harmincezer munkavállalónak, valamint tízezer nyugdíjas tagjának és több száz, szakképző iskolában tanuló diáknak az érdekeit képviseli. Az aláírás-gyűjtési akció szeptember 27-én Pécsett folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!