Hírek

2011.06.16. 10:44

Új név, új kihívások

Veszprém - Orsolya-Fashion Line Mozgásművészeti Egyesület néven működik tovább az ismert veszprémi táncstúdió.

Szabó Zsuzsanna

- A névváltoztatást azért éreztem szükségszerűnek, mert évek óta én irányítom az egyesületet és foglalkozom annak ügyes-bajos dolgaival. Eddig édesanyám nevét viselte a stúdió, ezért volt Eszter-Fashion Line - ad magyarázatot a névváltoztatás okára Szunyi Orsolya, az egyesület táncosa, koreográfusa és edzője is egyben. Az egyébként a Pannon Egyetemen, a Simonyi Zsigmond Általános Iskolában és Székesfehárváron is működő egyesület táncosai a közelmúltban rendezett országos táncversenyen öt arany-, hét ezüst- és öt bronzérmet gyűjtöttek be.

Az E.S.D.U. World Dance Masters nemzetközi kvalifikációs versenyen hasonlóan szép eredményeket értek el. Itt három-három arany- és bronz-, valamint hat ezüst- éremmel gazdagodtak. Az egyik aranyat a Két piciny fehér balettcipő előadásával, mini jazzbalett kategóriában Szalai Vanda és Cseri Jázmin szerezte. Szintén első lett Dublecz Alexandra a Hattyú című klasszikus balett koreográfiájával.

 

 

A harmadik aranyos Molnár Melitta mini klasszikus balettelőadásával, a Csipkerózsikával. Második helyezéseket ért el Törteli Vivien és Holubecz Fanni junior, míg Dublecz Alexandra és Hunyadfalvi Evelin felnőtt kategóriában. Mini show kategóriában második helyezést érdemelt Gál Dominika, Turcsi Rebeka és Lányi Betti. A kis balerinák mini balett kategóriában szereztek ezüstöt. További két első helyezéssel gazdagodott Ferenc Panna és Tóth Gina.

- Nagyon büszke vagyok az elért eredményekre, hiszen tavaly másodszor lettünk világbajnokok kortárs tánc kategóriában, és idén is sikerült kijutnunk a világkupára. Ami a legnagyobb örömet jelenti számomra, hogy az ötéves tanítványaim legmagasabb pontszámot elérve első helyezettek lettek a nemzetközi kvalifikációs táncversenyen  - értékelt Szunyi Orsi.
További büszkeségre ad okot, hogy tanítványai közül Vajna Tímeát felvették a Győri Balettintézetbe, Tóth Gina pedig bekerült a kortárs táncművészeti iskolába.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!