Hírek

2011.05.30. 15:30

Rendelő összefogással

Köveskál - Több mint 23 millió forintból korszerűsítették a településen az orvosi rendelőt.

Tóth B. Zsuzsa

Az épület avatóünnepségén Sebestyén Zoltán polgármester elmondta, hogy a település mérföldkőhöz érkezett most. Az orvosi lakást is magában foglaló épület ugyanis hatvan éve készült. Köveskál mellett Balatonhenye, Mindszentkálla, Szentbékkálla és Monoszló betegeit is ellátja.
 
- A mára elavult épület felújítása mellett a korszerűsítés is sürgető volt. Főként, mert a rendelőt egy lépcsősoron lehetett megközelíteni. Most azonban elkészült az akadálymentesítés is, így a mozgássérültek, idősek, sőt, még a mentők is könnyebben közelítik meg az épületet. Már az előző képviselő-testület céljai között is szerepelt a korszerűsítés, azonban nem kaptunk pályázati támogatást az akadálymentesítésre. Utólag már nem bánjuk, mert ezúttal a teljes korszerűsítésre, intézményi ellátásra nyílt lehetőségünk - mondta a polgármester.

 

 

A 19 milliós támogatást hárommillióval egészítette ki a település, továbbá több mint egymilliót fordítottak eszközbeszerzésre. A kiadásokat csökkentette a Köveskálért Alapítvány 600 ezer forintos támogatása. Az előfinanszírosás miatt hitelfelvételre kényszerültek, mára azonban visszafizették.
Miklós Tamás, Révfülöp polgármestere a tapolcai kistérség elnöke, Császár László üdvözletét és gratulációját is tolmácsolta.
 
- Kis lépés talán egy ilyen átadás a beruházások között, de sokat jelent egy közösségnek. A településen már az 1800-as években is volt orvosi ellátás, ma pedig nagy jelentősége van annak, hogy valami az összefogásnak köszönhetően megvalósul - mondta Miklós Tamás. Hozzátette, hogy Köveskálon már a rendelő környezete is gyógyító, ha már muszáj eljönni ide, a felszereltség mellett ez sem kevésbé fontos.

Az ünnepség végeztével a polgármester és a korábbi háziorvos, dr. Sasvári Ferenc vágta át a nemzetiszínű szalagot, majd a jelenlegi orvos, dr. Rathstadter Ágnes mutatta be a felújított rendelőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!